Jarlsberg lørdag 29. februar

Lørdag går turen til Vestfold og Jarlsberg Travbane, på selveste skuddårsdagen. Dag-Sveinung Dalen (bilde) sitter bak Valle Grim, som jakter sin femte strake seier i V75-3.
Sambo Ø.K. har vunnet alle sine løp så langt i år, men bytter kusk til Åsbjørn Tengsareid i V75-4.
Tangen Elvira holdt seg på bena sist etter 4 strake galopper. Klarer Tjomsland det igjen eller blir det Oriola som snapper seieren nok en gang i V75-7?
Vi oppsummerer som vanlig tips, uttalelser, anbefalinger og nødvendig statistikk i en enkel tipsrangering.
Tipset er klart!

Tipset er klart!

 

V75-1

Type løp 2600 Volte Varm
Beste spor -1-2-13
A-hester B-hester (C-hest)
3-14-15 5-7 (11)

Omgangens første løp er langløp i volte, hvor tre hester skiller seg ut. 3 Tayno Destrier har to strake seiere i raden, står uten tillegg og har en god mulighet her. Men møter tøff motstand, først og fremst i 14 Credicone og 15 Strong Case. De står begge på 40m tillegg, men har god kapasitet og begge har erfarne kusker som vet å manøvrere seg fremover i feltet. 5 Weinberry og 7 Senet Island faller kanskje litt gjennom. Ingen av dem har gått langløp i det siste og til tross for 20m tillegg skal det bli vanskelig å holde unna for de to som kommer fra baksporene. 11 Riva Renn er en knallgod hest, men har ikke gått løp så langt i år. Kanskje kan denne overraske. 


V75-2

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor -4-1-2-5-6-9-3
A-hester B-hester (C-hest)
12-5-6 1-2-10 (11)

Nok en gang tre hester som skiller seg ut. 12 Rexine trenes av noe omdiskuterte, men dyktige Bo Westergaard og kuskes av et litt ubeskrevet blad i Nicklas Korfitsen. Jakter riktignok sin femte strake seier og bør være stor favoritt, men har et veldig dårlig spor som utgangspunkt. Bedre er det da for 5 I.D. Ownersdestiny og 6 Excellent Maltin. I.D. Ownersdestiny har slitt med mye sykdom og kuskerbytter, men er tilbake igjen nå etter en lang løpspause og får Erlend Rennesvik som kusk. Erlend er den eneste kusken som vant med denne hesten i fjor. Excellent Maltin har gått meget sterkt på sine løp så langt i år og Tengsareid har stått for begge seierne og får fornyet tillit i dag. 1 Orlando G.M. og 2 B.S. Gold skal heller ikke avskrives. Disse kommer til å kjøre om føringen i løpet og kan fort få ligge i tet hele veien. 10 Pegasus R.R. var ute i et halvt års løpspause, men imponerte i come-backet sist på Jarlsberg. Kan være en outsider i dette løpet. Frode Hamre har tatt over treneransvaret til 11 Dancing Queen og skal kuske denne selv for anledningen. Blir også en outsider å regne med, dersom man går for skrellen. 


V75-3

Type løp 2100 Auto Kald
Beste spor -4-1-2-5-6-9-3
A-hest B-hester (C-hester)
3 11-9-1 (8-7-4)

3 Valle Grim jakter som nevnt sin femte strake seier. Ser ut til å virkelig ha truffet formen og er flere som rett og slett bankerspiller denne. Men det er så mye gode hester i mot og med så mye spill på Valle Grim, er det mange som lar seg friste til å forsøke seg mot. 11 Valle Hugo, 9 Neslands Faksen og 1 Spikfaks er ekspertenes beste motbud. Sistnevnte var nære på å tukte Valle Grim sist på Bjerke og får muligheten til å reversere nå. 


V75-4

Type løp 1600 Volte Kald
Beste spor -2-1-3-13-9-4-10-11
BANKER! (Reservehester)
2 SAMBO Ø.K. (10-13-5)

2 Sambo Ø.K. har vunnet alle sine tre starter i år, står i beste spor, satt ny bestenotering i karrieren nest sist og blir ytterligere kuskeforsterket med Tengsareid i dag. Står uten tillegg og skal kjøre om teten med 1 Madde, men skal bli fryktelig vanskelig å ta igjen for tilleggshestene på så kort sprintdistanse. Sambo Ø.K. blir omgangens første banker!


V75-5

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor -4-1-2-5-6-9-3
A-hester B-hester (C-hest)
7-3-6-12 11-8 (9)

Jevnere blir det i omgangens femte avdeling, hvor det er mange med vinnersjanser. 7 Gogo Hall og 3 Kicking Classic blir mest betrodd av ekspertene, og noen har også foreslått lås på disse. 6 Dream Builder har møtt knalltøff motstand og fått matchet seg mot noen av landets beste i det siste. Tapte riktignok knepent mot 8 Ganyboy nest sist, men står bedre plassert nå. 12 Melby Frodo har kun gått sprintløp siden august i fjor, så det er vanskelig å si hvordan den takler distansen. Går alltid fine løp og bør nok uansett med. 11 In Håleryd er en luring som plutselig slår til når man minst venter det. Kuskes vanligvis av Tom Erik Solberg, men får Per Oleg Midtfjeld med seg for anledningen. 


V75-6

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor -4-1-2-5-6-9-3
A-hest B-hest (C-hester)
3 2 (5-10-12)

3 Mira Prawo er åpenbart en bankerforslag, men tetkampen mot 2 Miracle Tile er det som gjør at de fleste holder litt igjen. Det kommer til å bli knallhard kjøring mellom disse to, og skulle de rote det til for hverandre står flere klare til å ta over. Mira Prawo har vært litt uheldig i det siste, men er så god at enten bankerspiller man eller låser på de to favorittene. 


V75-7

Type løp 2100 Volte Kald
Beste spor -1-12-2-4-9-3-6-14
BANKER! (Reservehester)
5 TANGEN ELVIRA! (10-8-11-14)

5 Tangen Elvira er virkelig noe for seg selv. Samme problemstilling hver gang hun går løp. Holder hun seg unna galoppen, vinner hun stort sett. Sist ble det riktignok et knepent tap for 14 Oriola, men Oriola står 20m bak Tangen Elvira denne gang og sporet er langt bedre for favoritten. Tangen Elvira er den beste hesten i løpet og dette bør Øystein Tjomsland ha full kontroll på! (Hvis hun holder seg på bena da)

Nyeste tips: Momarken lørdag 13. april