Bjerke onsdag 26. februar

Ny V75-omgang på Bjerke venter. Ask Eld er tidlig storfavoritt i V75-1, mens vi leter etter motbudene. Det blir Montéløp i V75-3, med Josefine Eilertsen bak spillfavoritten Trespasser. I V75-5 skal Vidar Hop (bilde) ut med Birk Faks, som har innledet året med seier i annenhvert løp. Fortsetter rekken blir det seier nå på onsdag.
Vi gjennomgår som alltid tips, anbefalinger og nødvendig statistikk og oppsummerer det hele i en enkel tipsrangering.
Tipset er klart!

Noen store kanoner venter i V75-omgangen, men det er noe uenighet blant ekspertene om hvem som er de beste bankerne. Etter strykningen av 4 Rein Flax i V75-2, står vi igjen med 3 BIRK FAKS i V75-5 som den sikreste.

V75-1

Type løp 2100 Auto Kald
Beste spor -3-4-6-1-2-4-5-9
A-hester B-hester (C-hester)
9-8 3 (7-6)

Omgangens første løp står på mange måter mellom de to spillfavorittene. 9 Ask Eld har startet året bra, er i form og får tilbake Tengsareid som kusk. 8 Tante Ragnhild er nok den beste hesten i feltet, men har surret det til i årets innledende løp, med tre strake galopper. Sporet er også tungt, men holder den seg unna galopp skal Magnus T.G. ha gode sjanser med denne. 3 Rappnor har slitt med sykdom og har ikke klart å levere opp til forventningen etter en fantastisk sesong i fjor. Meldes riktignok om at den er tilbake i slag nå, står i beste spor og blir nærmeste utfordrer til de to favorittene. 


V75-2

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor -1-4-12-3-13-11-14
A-hester B-hester (C-hester)
2-5-8-1 3 (7-6)

Etter strykningen av den store forhåndsfavoritten 4 Rein Flax, åpnes løpet og mange håper at 2 Kringlers Frøya skal ta sin første seier i karrieren. Står på strek, uten tillegg og tross galoppen sist peker pilene i riktig retning. Satt karrierebeste nest sist og får som vanlig med seg trener Geir Flåten som kusk. 5 Gjøndvinn har fire andreplasser på sine seks starter i karrieren og kanskje kan den etterlengtede seieren komme i kveld. 8 Valle Embla blir mest betrodd av spillerne nå som Rein Flax er borte. Står på 20m tillegg, men er kapabel til seier hvis det løser seg fra sporet. 1 Krokli Kongen står også uten tillegg og får plass blant A-hestene. Satte karrierebeste tredje sist, men har vært ute i en løpspause og årsdebuterer i dag. Sies å være godt forberedt og forventningene er store. Disse fire seiler opp som ekspertenes anbefalinger nå som forhåndsfavoritten er borte, men dette er et løp som lukter skrell. 


V75-3

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor -6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester (C-hest)
9-2 1-5 (6)

Omgangens tredje løp er et montéløp. 9 Trepasser blir mest betrodd, og var inntil nylig satt opp med Helene Kolle som kusk. Dette er nå endret til Josefine Eilertsen, som kan være med å påvirke løpsopplegget. Trepasser har ikke gått monté på en stund og står litt vanskelig til i sporet, men rapportene sier god form og levnes størst vinnersjanser. 2 Day U.S. blir største motbud og får Siv Emilie Løvvold på ryggen. Startet året med to rekordløp, men har rotet det litt til i de to siste startene. Sporet er bedre en Trepasser og forventningene stiger. Mulig lås på disse to. Allikevel er det verdt å merke seg at 1 Bettini vant sist med tiden 17,1a på distansen. 5 Banker Go`s årsdebuterer og får ikke helt ukjente Kristine Kvasnes på ryggen. Amanda Robertsen bytter til 6 Ultimo Tango og jakter tidlig tetspor.  


V75-4

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor -1-4-12-3-13-11-14
A-hester B-hester (C-hester)
2-4-9 6-3 (1-5)

Tre hester skiller seg ut i omgangens fjerde løp. 2 Nume Bris har tre andreplasser på sine fire starter i år og jakter en etterlengtet seier. Er rask ut fra start og kjemper først og fremt om teten med 4 Stasline, som årsdebuterer etter en lang løpspause. Sistnevnte står i beste spor og det meldes om at formen er meget bra. 9 Kolbu Hjørdis blir første motbud på 20m tillegg, men ser ut til å trives godt med Magnus T.G. i sulkyen. Blir mye betrodd av spillerne selv fra et litt tungt spor. Tidsmessig er dette løpet ganske jevnt og det kan være verdt noen ekstra markeringer for de bredere bongene. 


V75-5

Type løp 2100 Auto Kald
Beste spor -3-4-6-1-2-4-5-9
BANKER! (Reservehester)
3 BIRK FAKS (9-8-1)

Omgangens sikreste banker kommer med 3 Birk Faks! Har imponert så langt i år og slo også 9 Bragevinn nest sist. Har trukket det beste sporet og med litt klaff kommer Vidar Hop seg tidlig i tet. Vanskelig å se hvordan utfordrerne fra bakspor kan ta igjen Birk Faks og dette bør være en meget god seiersjanse.  


V75-6

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor -6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester 
4-7-8 1-3-12

4 Don Juan D.K. har ikke gått løp siden i august i fjor og forventningene er skyhøye. Trenes av Sigbjørn Kolnes og skal kuskes av Eirik Høitomt, rett og slett en farlig kombinasjon. Står statistisk sett i nest beste spor og kan vinne på direkten i come-backet. 7 Glazier`s Vici blir neste på rangeringen. Satt bestenotering på sprint i januar og vant volteløpet med Tengsareid nest sist på Bjerke. Noterte seg for ny karrierebeste også der, før galoppen kom sist. Får tilbake Tengsareid som kusk nå og blir mye betrodd av eksperter og tipsere. 8 Gaius B.R. hadde en løpspause fra november i fjor frem til sprinten på Bjerke tidlig i februar. Gikk inn til andreplass og satt samtidig ny karrierebeste på distansen med 13,8a. Er med dette den raskeste hesten i feltet på kortdistanse bak 13,7a tiden til 2 Kinky Boots. 


V75-7

Type løp 1609 Auto Varm
Beste spor -1-3-4-5-6-2
A-hester B-hester 
3-5 7-8-4

3 Zimmer Grif kom fra en lang løpspause og norgesdebuterte så sent som i januar. Gikk ikke helt etter planen og ble disket for galopp. Etter dette tok trener Frode Hamre over kuskejobben, noe som ser ut til å ha ført med seg gode resultater. Sporet er godt og er av flere en alternativ bankerkandidat. Møter dog tøff motstand i 5 Thai Explosive, som årsdebuterer etter løpspause. Hadde en oppløftene høstsesong og forventes ytterligere forbedret nå. For de mindre bongene kan løpet muligens låses på disse to. Men det er flere motbud og verdt å merke seg at både 4 Tiger Man E.P og 7 Always A Star satte knallsterke bestenoteringer i sine løp sist. Blir veldig spennende å se hva disse har inne på finalesprinten. 8 Forrest Beemd står litt vanskelig til i sporet, men med klaff er dette også en kandidat til seieren. 

Nyeste tips: Sommerferie 🌞