Bjerke onsdag 4. mars

Onsdag er det igjen tid for V75 på Bjerke og Vidar Hop sparker det hele i gang med Mons, som jakter sin femte strake seier i V75-1. Hop blir også å se med Birk Støvern i V75-5, som stiller som forhåndsfavoritt sammen med Eirik Høitomt bak Per B.
Høitomt skal også ut med Sprett Odin i V75-7, og jakter en etterlengtet seier etter fire andreplasser så langt i år.
Vi gleder oss stort og skal som vanlig oppsumere alt i en enkel tipsrangering, sånn at du slipper.
Tipset er klart!

 

V75-1

Type løp 2100 Auto Kald
Beste spor 3-4-6-1-2-4-5-9
BANKER! (Reservehester)
4 MONS! (11-6-9)

Omgangen starter med en kjempefavoritt i 4 Mons, som jakter sin femte strake seier. Rekordforbedret seg sist og skal ha et relativt enkelt løp på papiret. Vidar Hop har stått for alle de siste seierne og dette blir hans femte! 


V75-2

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester
7-1-4-5 3-6-8-9

Omgangens andre løp blir derimot veldig åpent. Fire hester skiller seg allikevel ut og 7 Västerbro Dazzel blir ekspertenes favoritt. Rekordforbedret seg sist på sprint, har fått ny trener og har god formkurve. Sporet trekker litt ned, men Magnus T.G. er dyktig og har en god mulighet her. 1 Indiana Fortuna står i bedre spor, formen blir bare bedre å bedre og er på det jevne god nok for seier. 4 Odd Special Girl tok karrierens første seier sist og presser tidene ned for hvert løp. Er lynrask fra start og Tom Erik Solberg vil nok kjøre om teten med Indiana Fortuna. 5 Likeit Or Leaveit har vært litt uheldig og er bedre enn raden tilsier. Frode Hamre tar selv over kuskejobben og blir straks mer interessant. Står greit til spormessig og bør ha mulighet for seier. Det er disse fire hestene som skiller seg ut, men med kun ni hester i feltet er det mange som helgarderer nettopp dette løpet. 


V75-3

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor 1-4-12-3-13-11-14
A-hester B-hester 
7-2 1-4

Stor enighet om at dette løpet står mellom fire hester, men flere låser på de to spillfavorittene. 7 Valle Grom ser ut til å trives best med Dag-Sveinung Dalen som har stått for nesten alle seierne i Valle Grom sin karriere. Årsdebuterer etter seieren i romjulen på Bjerke og til tross for løpspausen kan han vinne på direkten i kveld. 2 Tana Faxen har allerede gått fem løp i år, hvorav to seiere og tre andreplasser. En opplagt vinnerkandidat. 1 Kolbu Kæsj startet året med seier og har levert gode løp etter det. God i volte og i fin form, og fra sporet ligger det an til et fint ryggløp. 4 Tenk Nå Dina hadde en god sesong i fjor. Har fått et løp i kroppen nå og skal ikke avskrives helt i tetstriden, tross litt trangt startspor. 


V75-4

Type løp 1609 Auto Varm
Beste spor 1-3-4-5-6-2
BANKER! (Reservehester)
3 High Into The Sky! (6-5-2)

Omgangens andre banker kommer med 3 High Into The Sky og Frode Hamre. Årsdebuterte med seier på Jarlsberg sist og innfridde favorittstempelet. Sporet er bra og motstanden overkommelig. Dette fikser Hamre! 


V75-5

Type løp 2100 Auto Kald
Beste spor 3-4-6-1-2-4-5-9
A-hester B-hester (C-hester)
1-4 6-10-3 (7)

To hester skiller seg ut i omgangens femte avdeling. 1 Per B. satt ny bestenotering i seiersløpet på Jarlsberg sist og med fire seiere på åtte starter i fjor er dette en hest man må regne med i toppen hvert løp. Flere startraske hester på utsiden og har et par galopper i raden, så noe usikkerhet gjør at den kan være verdt noen garderinger. 4 Birk Støvern kommer fra to strake seiere og debuterer i autostart for første gang i karrieren. Store forventninger til debuten. Tapte knepent for 6 Horg Mio sist, som blir tredjevalget også blant spillerne. 


V75-6

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester (C-hest)
1-7 5-6-9-8 (10)

Igjen skiller to hester seg noe ut, til tross for at 1 Given blir mye spilt. Given har vunnet begge sine starter i år og bør ha en god sjanse til å lede dette løpet hele veien. 7 Ghandi B.R. står klart dårligere til i sporet, men trener Hamre varsler stort for denne. Har vært ute i en liten løpspause etter andreplassen på Jarlsberg i slutten av januar, men skal altså være kraftig forberedt og kapasitetmessig er den helt på høyden med Given. Bak disse står en lang rekke utfordrere, men en mulig lås skal man ikke se bort ifra.  


V75-7

Type løp 2100 Auto Kald
Beste spor 3-4-6-1-2-4-5-9
A-hester B-hester 
1-4-9-3 10-8

Omgangens siste løp blir jevnt og åpent. 4 Horgen Lynet er nok den beste hesten i feltet og var lenge spillfavoritt, men etter galopp på begge startene i år er den vanskelig å la stå ugardert. 1 Sprett Odin har gått hele seks løp så langt i år, hvorav fire andreplasser. Jakter sin første for året nå og med Høitomt i sulkyen er dette en god mulighet. 9 Stensvik Martin skal heller ikke avskrives helt, tross litt ueffent spor. 3 Best Ruggen har høy kapasitet, men er litt usikker i form og varierer veldig i prestasjonene. Vi setter disse fire først, vel vitende om at det er jevnt og gode skrellmuligheter i finalen som som så ofte før. 

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai