Forus lørdag 7. desember

V75-toget tøffer videre og lørdag er det Forus som står for tur. Det blir duellenes aften, hvor det hele starter i V75-1, hvor Stjerne Kos skal forsøke å reversere tapet mot Spang Ole fra Jarlsberg tidligere i høst. Tom Erik Solberg gjorde en formidabel jobb med Stjerne Kos sist, men må forbi Spang Ole som har vunnet alle sine starter i år. Duell blir det også i V75-3 mellom «Kongen og Kapteinen» og i V75-6 skal «Tea» jakte «Nikolai» fra 40meter tillegg.

Vi oppsummerer tips, statistikk og analyser i en enkel tipsrangering så du slipper. Alle tipsene samlet i et som vi sier. Tipset ferdigstilles senest 2 timer før innleveringsfrist, når vi har fått alle brikkene på plass.

 

V75-1

Type løp 2040 Volte kald
Beste spor :3-2-1-14-4-6
A-hester B-hester (C-hester)
3-5 2-8 (7-9)

Omgangens første løp står mellom to hester, som har vist egen klasse. 3 Spang Ole har vunnet sine syv siste starter med Vidar Hop som kusk. Har hatt noen uker pause og Åsbjørn Tengsareid skal prøve seg for anledningen. Har et lite over tak på 5 Stjerne Kos etter seieren på Jarlsberg tidligere i høst, men Stjerne Kos er ingen dårlig hest for det med sine seks seiere på siste syv starter. Tom Erik Soberg satt bestenotering for Stjerne Kos sist løp med knallsterke 26,5 på volte, som er noe bedre enn 27,0 Spang Ole travet inn på volte sist. Begge hestene står på 20m tillegg og ser ut som det er disse det handler om. Et lite utropstegn må vi allikevel sette ved to hester til. 8 Valle Hugo er en meget god hest som absolutt har kapasitet til å vinne, men sporet trekker ned og står på 40m tillegg til 2 Sambo Ø.K. Sambo Ø.K. har vært litt uheldig i det siste, men er på hjemmebane og trener/kusk Bernt Øksnevad har nok siktet seg inn mot dette løpet. Står på strek og får den stikke alene, kan den bli vanskelig å hente inn. Interessant er det derfor at Nettavisen setter denne først av alle, og den er trukket frem flere ganger som en real outsider til de to favorittene i tet. Tør man la denne stå umarkert da?


V75-2

Type løp 2040 Auto varm
Beste spor :4-11-1-10-6-3-9
A-hester B-hester (C-hester)
5-9-3-7-6 4-12 (1-10-2)

Etter strykningen av 11 Thai Eros er dette løpet blitt om mulig enda mer åpent. Fem hester går igjen på alle tips og anbefalinger og det er vanskelig å kappe noen i denne avdelingen. 5 Loveyou Hangover satt bestenotering nest sist og har vunnet seks av ni løp i år. Har hatt en liten pause, Sigbjørn Kolnes har tatt over som trener og det skal bli spennende å se hva som bor i denne. 9 Mama`s Real Deal har bra tempo og er sterk i spurten, men står litt vanskelig til i sporet. Bedre er det med 3 B.S. Gold som har tre strake seiere på meget gode tider, og skal bli vanskelig å ta ned om Tvedt får den i tet tidlig. 7 Four on the Floor startet høstsesongen bra, men rotet det litt til med galopp på de to siste. Kanskje derfor bytter Hamre ut seg selv som kusk med Solberg som gjester denne for anledningen. 6 Welcome Malcolm slo Mama`s Real Deal tidligere i høst og har absolutt sikte på seier også her. Høitomt senior blir til Høitomt junior, og kanskje har Marius det som skal til. Mange hester med vinnersjanser i dette løpet og kanskje kommer det en real skrell allerede tidlig i omgangen. 


V75-3

Type løp 2040 Auto kald
Beste spor :4-11-1-10-6-3-9
A-hester B-hester (C-hester)
9-6 1-3 (5)

Noe enklere blir det i omgangens tredje løp. Svært mange bankertipper 9 Vestpol Kongen og Tjomsland har stor tro på denne selv. Sies at den ble skremt av røyk fra startbilen sist og løpsopplegget ble forstyrret. Men formen er bra og går denne feilfri har den en bra sjanse. 6 Kaptein Kuling blir første motbud og har seks pallplaseringer på sine seks siste. Er rask fra start og forventes å fly i tet for å holde favoritten bak seg. Liker Forus godt og leverer han på sitt beste kan han fort bli vinneren her. Det står mest sannsynlig mellom disse to, men vi må også her nevne et par til. 1 Verdals Torden startet året med ti seiere før fellesferien. Har levert noe ujevnt etter dette, men hvis denne finner tilbake til formen tidligere i år blir den livsfarlig. 3 Høvåg Ask holder bra form og har levert toppløp de siste månedene. Nevner også 5 Vimse Lars som aldri har vært bedre en det han er nå. Litt uheldig nest sist, men leverer tider ned mot 27,1 og med litt hjelp kan den blande seg i toppen. 


V75-4

Type løp 2040 Auto kald
Beste spor :4-11-1-10-6-3-9
A-hest B-hester
10-5-8-6 7

Fem hester skiller seg ut og de øvrige hestene nevnes knapt. 10 Moe Tyr er tilbake etter en lengre forkjølelse, men var knallsterk før dette. Trenger kanskje dette løpet for å finne tilbake til løpsformen, men er god nok til å vinne allerede i dag. 5 Neslands Faksen satt bestenotering i seieren i oktober og har holdt seg topp to etter dette. 8 Langlands Odin går aldri dårlige løp og skal regnes med selv om sporet trekker litt ned. 6 Troll Sterk Viking er tilbake etter en liten pause og seieren mot Brenne Banker sist og skal være kraftig forbedret. 7 Tangen Elvira har et høyt nivå og er god når den holder seg på bena. Men har hatt en litt lei tendens til å gå i galopp og siden galoppen sist er nok mange redde for at den er tilbake i det sporet etter den ellers fine rekken i høst. 


V75-5

Type løp 2550 Volte varm
Beste spor :1-10-2-14-3-4-11-12
A-hester B-hester (C-hester)
15-1 3-13

For tre uker siden stilte vi spørsmåltegn ved 15 Shankly Lane sin form, selv om han før det hadde vunnet tolv strake. Vi fikk rett i at den ikke var helt på topp, og seiersrekken ble brutt. Har fått en liten pause nå og skal selvsagt være favoritt, men det kan bli tøft å hente tillegget fram til 1 Double Trouble E.P.. Denne er dog ikke helt travsikker, og 3 van Der Meulen kan fort ta over teten om galoppen skulle komme. Om Shankly Lane ikke er helt tilbake og bare vinner, tror vi at 13 Bleeding Heart (som også trenes av Rune Wiig) kan være denne omgangens store skrellbud.


V75-6

Type løp 2040 Volte kald
Beste spor :3-2-1-14-4-6
A-hester B-hester
10 2-12

Det er ingen tvil om at 10 Ulsrud «Super» Tea er beste hesten i dette løpet, men hun har 40 meter å hente på Øystein Tjomslands 2 Våler Nikolai, som både har hest og stall i knallform om dagen. 12 Kleppe Slauren har også formen inne, men blir nok mest sannsynlig avhengig av å haike med i ryggen på Supertea om han skal ha noen som helst sjanse til å vinne sluttspurten på oppløpet.


V75-7

Type løp 1600 Auto varm
Beste spor :5-4-2-6-3-8-7-1
A-hester B-hester (C-hester)
9-5-8-4 12-2-1-10 (11)

Vi håper du har spart mange streker til finalen i dagens omgang, for her blir det tøff kjøring og mye kan skje. Det er sprint og favoritten 9 Wilma Leggrowbach står i bakspor. Derfor har muligens 5 I Am The Tiger en liten fordel fra beste sporet. 8 Handsome Hank og 4 Lucky Vegas er første utfordrere til disse. Med tøff kjøring kan 12 Ursula Horse komme inn i kampen. 2 Let’s Take A Selfie er vandt til tøff motstand og er overhodet ikke uaktuell fra et godt startspor. Deretter rangerer vi 1 Silas Hovmand foran 10 American Cheque og 11 Hades Håleryd, men mye skal klaffe fra bakspor for at disse skal kunne hevde seg.

Nyeste tips: Sommerferie 🌞