Umåker lørdag 18.april

Lørdag er det Umåker som står for tur i svenskenes V75. En fantastisk omgang i vente! Erik Adielsson åpner det hele med en kjempefavoritt i V75-1. Attraversiamo har en imponerende karriere så lang, men årsdebuterer på lørdag. Fortsetter han der han slapp i 2019?
Flere norske hester har også tatt turen og vi holder pusten når Månprinsen A.M. (bildet) skal forsøke å felle det «norske» feltet i V75-finalen. Eller var det motsatt?
Vi oppsummerer som vanlig tips, anbefalinger og nødvendig statistikk til en enkel tipsrangering.
Tipset er nå klart!

Tipset er nå ferdig. Husk innleveringsfrist hos Rikstoto kl 16:20. 

V75-1

Type løp 2140 Auto
Beste spor -5-7-6-4-9-3-1
BANKER (Reservehester)
1 Attraversiamo! (8-6-3-4)

1 Attraversiamo har vunnet tolv av atten løp i karrieren, men har ikke gått løp så langt i år. Mange gleder seg over å se den tilbake med Erik Adielsson og det ryktes om at den sikter mot Elitloppet. Da bør det bli seier i dag og dette tror de fleste Adielsson har kontroll på. 


V75-2

Type løp 2140 Auto
Beste spor -5-7-6-4-9-3-1
A-hest B-hester 
9 4-11-5-7

Etter strykningen av 8 Zap di Girifalco forsvant kanskje den største utfordreren til 9 Better Boss. Med sine fire seiere på fem starter i år, er Better Boss selvskreven favoritt og blir trukket frem som bankeralternativ. Men mange har også bitt seg merke i 4 Findus M. sine gode prestasjoner på langløp og at formen er stigende. 11 Mr. Clayton J.F. napper skoene i dag og gjestekuskes av Örjan Kilhstrøm. 5 Vincent Horse blir noe ovveraskende trukket frem som fjerdevalg, men er lynrask fra start og strykes nå inn et spor. 7 Corroded har også stigende form og har mer inne enn raden viser. Krefter spart. 


V75-3

Type løp 1640 Auto
Beste spor -5-4-3-1-7-6-2
A-hester B-hester (C-hest)
2-4-12 7-6-9 (11)

2 Picasso er hele 12 år og møter yngre lag i omgangens tredje avdeling. Men Picasso imponerte voldsomt sist og satt karrierebeste på sprint med 10,1ak. Det er raskest i feltet og Truls Andersen som trener og kusk har et perfekt løp på papiret her. I rekordløpet sist slo den både 12 Minnestads el Paso og 7 Hill Street. Minnestads el Paso rekordforbedret seg i det løpet og er nok sammen med Hill Street kraftig revansjesugen. 4 Weekend Fun og Ulf Ohlsson skal heller ikke avskrives. Napper skoene og rangeres som andrevalg av ekspertene. 


V75-4

Type løp 2640 Auto
Beste spor -5-4-10-6-2-7-1-9
A-hester B-hester (C-hest)
2-6-8 1-9 (5)

Ready Cash-sønnen, 2 Pleasure for Cash har trøblet med trave i det siste, men har nå byttet trener og blitt behandlet siden sist. Om travet bare sitter denne gangen, så vinner han mest sannsynlig dette løpet.Men det er flere som står klare for å gjøre opp om seieren. Bjørn Goop tar over kuskejobben på 6 Gardner Shaw som årsdebuterer i dag. 8 Digital Dominance imponerte på Dannero i påsken og må med. 1 Payet har to strake seiere i raden og med litt flaks i førstespor kan den fint holde hele veien. Er faktisk bankertippet av et par eksperter. 9 Fille AM har en seiersprosent på 64 og vant i årsdebuten så sent som i starten av april. 


V75-5

Type løp 2140 Auto
Beste spor -5-7-6-4-9-3-1
A-hester B-hester (C-hester)
4-3 12-11 (7-1)

To hester skiller seg litt ekstra ut og er vanskelig å skille. 4 Shocking Superman har vært litt ujevn i prestasjonene, men kom tilbake etter et halvt års pause og vant i sin årsdebut i slutten av mars. Har et fint spor og er meget seiersaktuell. 3 Next Direction er en finsk elitehest, som har tatt turen over til Sverige for anledningen. Kom til finalen i Elitloppet i fjor og leverte imponerende løp i sommersesongen etter det. Har derimot hatt en lang løpspause, så formen er noe utrygg. Men på en normaldag er «finnen» med å gjøre opp om seieren. Bak disse lurer sprintekspertene 12 Perfect Spirit, 11 Queer Fish, 1 Dreammoko og Daniel Reden sin andre hest i løpet 7 Son of God. Ingen helt uten sjanser, men det er altså mulig med en lås på de to favorittene. 


V75-6

Type løp 2140 Volte
Beste spor -1-2-3-4-6-5-7
A-hester B-hester 
11-1-8 5-10

Omgangens sjette avdeling har et interessant løpsopplegg. Et volteløp uten tillegg for noen av hestene. 11 Van Gogh Z.S. skal jage 1 Master Blaster og det spås et riktig hardkjør mellom disse. Van Gogh Z.S. satt ny personlig rekort på sprint sist og vil nok komme seg kjapt frem i feltet. I dragsuget kan det fort løse for 8 Strong Heartbeat som er en ung og lovende hingst i Jörgen Westholm sin regi, og rekordforbedret seg kraftig på mellomdistanse sist. De store tidene har derimot uteblitt litt for 5 Andre Agassi og 10 Redhot Tap Dancer, selv om sistnevnte har fire seiere på sine fem siste og kanskje mer inne enn tidene tilsier. 


V75-7

Type løp 1640 Auto
Beste spor -5-4-3-1-7-6-2
A-hester B-hest
11-6 3

Sett med norske øyne er omgangens siste avdeling kanskje den mest spennende. 11 Månprinsen AM har vært på pallen 87 av 108 starter i karrieren. Hvorav 70 seiere. Rett og slett bare imponerende, og vi har hatt gleden av å følge denne i mange år. De siste årene har den ikke konkurrert like ofte, men når «verdens beste kaldblods» stiller på start, så ender det som regel med seier. Men sporet er dårlig og det er en stor oppgave som venter på denne sprintdistansen. Langt bedre i sporet står derfor vårt norske håp 6 Lome Brage. Er en meget bra sprinthest og kuskes normalt av Erlend Rennesvik, men svenskenes Erik Adielsson gjestekusker for anledningen. Har ikke gått løp så langt i år og det er store forventninger til hva trener Anders Wolden har forberedt for dette løpet. Det er stort fokus på disse 2 favorittene, men når det er sagt er det fort gjort å glemme 3 Tangen Haap, som etter 11 år satt ny bestenotering i volte mellomdistanse sist løp. Har kommet godt i gang med årets sesong, står langt bedre i sporet og er den meget interresant outsider. Det er seks norske håp som skal forsøke å felle svenskenes store yndling og fremst av våre er altså Lome Brage og Tangen Haap. 

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai