Elitloppet spesial søndag 31. mai

Søndag er det klart for svenskenes store travfest og internasjonal V75 på Solvalla. Vår norske storfavoritt Odd Herakles åpner ballet i V75-1, men får følge av Lome Brage som hadde en forrykende årsdebut med seier over blant annet Månprinsen A.M. Finnene har også med noen ordentlige outsidere og kanskje finner vi også en verdig motkandidat til den norske favoritten. Det er flust av gode løp, selv om alles øyne er mest rettet mot V75-6 og V75-7, hvor åtte ekvipasjer skal kvalifisere seg til Elitloppsfinalen. Med andreplass i Prix d`Amérique og sjetteplass i Elitloppet i fjor, er vårt norske håp Looking Superb (bilde), en hest for de store anledningene. Frode Hamre tok over treneransvaret i år, men søndag gjenforenes Looking Superb med sin gamle trener Jomar Blekkan, som får æren av å kuske sin tidligere lærling i V75-6. Masse action, stor skrellfare og noen av Europas beste hester møtes i svenskenes storstue Solvalla på søndag. Vi oppsummerer tips, nødvendig statistikk og anbefalinger til en enkel tipsrangering som du kan forhåndskjøpe allerede nå. Husk innleveringsfrist hos Rikstoto kl 15. Tipset er nå klart!

Tipset er klart!

V75-1

Type løp 1640 Auto
Beste spor 4-5-3-2-1-6-7
A-hester B-hester 
8-4-6-7 3-10

I utgangspunktet burde 4 Odd Herakles være stor favoritt i hver løp den stiller. Også her. Utfordringen er at 8 Lome Brage (slo 10 Månprinsen A.M. sist) og 7 Roli Eld har prestert helt på høyden med Odd Herakles i det siste. I tillegg er de finske hestene noe uskrevet blant en del eksperter, siden de stort sett går løp i Finland og mange sliter med å få tak i riktig statistikk og info om dem. Kan derfor være fort gjort å undervurdere finnene i dette løpet. 6 Josveis er den beste hesten blant finnene, men 3 Polara er raskest på sprint og 2 Vixus får med seg stjernekusken Jorma Kontio. Det som skulle se så lett ut ble plutselig litt vanskeligere en antatt. 


V75-2

Type løp 1640 Auto
Beste spor 4-5-3-2-1-6-7
A-hester B-hester (C-hester)
6-10-1 7-2-3 (5-9)

De fleste er relativt sikre på at 1 Dontlooseallmoney og 2 Sashay My Way vil bli overflydd tidlig, men skal fortsatt regnes med. 6 Tonique har et veldig høyt tempo og liker fart. 10 Golden Tricks snakkes det mye om i Sverige og har store forventninger på seg, men har vært litt uheldig i sine siste to starter. Får med seg Kihlström igjen som kusk og tross bakspor er dette en ypperlig sjanse. Jevnt løp hvor mange kan vinne. Et skikkelig skrellbud er Timo Nurmo sin hest, 5 Ghostintheshell. Er minst spilt av alle, men stallen har store ambisjoner, hesten har fått trene med stjerna Bolero Gar og skulle det bli klaff i dag ville det vært punktum for Jackpot. 


V75-3

Type løp 1640 Auto
Beste spor 4-5-3-2-1-6-7
A-hester B-hester (C-hester)
8-4 1-2 (3-7)

To hester skiller seg ut i omgangens tredje løp. 8 Ecurie D. har vunnet alle sine løp i karrieren! Ni av Ni! Trenes av Frode Hamre og skal kuskes av Erik Adielson. Det lukter seier nummer ti, men sporet trekker såklart ned. 4 Admiral As er langt bedre enn raden sier. Skal gå med jenkervogn for første gang og napper skoene. 1 Osterc er lynrask på sprint. Har vært en del utenlands og hatt mye ulike kusker, men får nå med seg Joseph Verbeeck som er kjent for å kjøre knallhardt fra start. Lykkes han med denne taktikken kan dette fort være vinneren. Bjørn Goop skal man alltid passe seg for og på 2 Aramis Bar kan også han blande seg i oppløpskampen. 


V75-4

Type løp 2140 Auto
Beste spor 5-4-2-3-1-6-7
Banker! (Reservehester)
4 Hell Bent for Am (1-2-10)

4 Hell Bent for Am har virkelig imponert i sine to starter i Sverige og skal nå ut med Kihlstrøm for tredje gang og jakter sin tredje strake. Har hatt krefter spart på sine siste seiere og dette er ekspertene enige om. Dette tar Kihlström!


V75-5

Type løp 1640 Auto
Beste spor 4-5-3-2-1-6-7
A-hester B-hest (C-hester)
4-9 2 (5-12)

4 Chapuy bankerspilles av mange. En lynrask sprinter som nylig satt bestenotering på 10,9ak på distansen. En tid ingen andre i feltet kan matche. Fyker nok til tet og er hesten å slå. Dessverre har den hatt noen galopper i raden og skulle galoppen intreffe er 9 Tabasco G.D. det tøffeste motbudet. Har møtt knalltøff motstand i det siste og er en meget god avslutter. Ikke like sterk på sprint som Chapuy, men det naturlige motbudet. 


V75-6

Type løp 1609 Auto
Beste spor 4-5-2-3-1-6-7
A-hester B-hester (C-hester)
4-1 8-6 (7-2)

Verdt å merke seg er at fire av hestene i avdeling 6 og avdeling 7, går videre til Elitloppet senere i dag. Det er derfor ikke nødvendigvis seier som gjelder i omgangens to siste løp. Allikevel er det gode penger i potten og vinnerene får trekke spor først. Derfor er såklart seier viktig, men ingen vil brenne kruttet helt ut før finalen i Elitloppet. De to store favorittene 4 Missle Hill og 1 Vivid Wide As er nok de som vil gjøre opp om seieren her. Men både franskmannen 8 Earl Simon og 6 Milliondollarrhyme er med i tetstriden. Muligens nøyer de seg med tredje og fjerdeplass. Det spennende norske håpet er 7 Looking Superb, som nevnt får tilbake sin gamle trener Jomar Blekkan som kusk. Stor favoritt er han ikke, men Looking Superb kom seg til finalen i Elitloppet i fjor og tok en sjokkerende andreplass i Prix d`Amerique også i fjor. En hest for de store anledningene og verdt en strek, sett med norske øyne. 


V75-7

Type løp 1609 Auto
Beste spor 4-5-2-3-1-6-7
A-hester B-hester (C-hester)
1-3-5 8-4 (2-7)

Omgangens siste løp og siste kvalifiseringsløp til Elitloppet senere. De siste fem årene har syv av ti, av disse kvalifiseringsløpene blitt vunnet av hesten i spor 1. Det lover selvsagt bra for 1 Elian Webb, selv om lynraske 3 Tae Kwon Deo og formsterke 5 Cokstile kommer til å kjøre hardt for å komme seg tidlig til tet. Det lukter en vinner blant disse tre. Men man skal alltid passe seg litt når svenskenes favoritt 8 Propulsion «Proppen» stiller til start med sin faste kusk Kihlström. En helt enorm hest som har vært med i alle store løp. Daniel Redens «øyensten» har ikke gått løp siden januar i år, så når Daniel tar den ut i et slikt tøfft lag som dette, er det bare seier som gjelder. 

Nyeste tips: Sommerferie 🌞