Bjerke lørdag 30. mai

Lørdag kveld varmer vi opp til Elitloppet med en fin omgang på Bjerke Travbane. Det blir Gulljackpot med dobling av syverpotten ved spilleslutt. Troll Solen skulle nok gjerne vært med til Solvalla, men må nøye seg som favoritt i V75-6. Magnus T.G. (bildet) har med seg en revansjelysten Code Bon i V75-7, som tapte knepent mot Calina forrige gang. Revansje søker også Professor Ø.K etter tapet mot Reime Kongen i Bergen forrige helg. Mange gode dueller venter og vi skal som vanlig lete etter dype drag og rope varsko for skrellene. Alt oppsummeres i vår egen tipsrangering som du kan kjøpe allerede nå. Tipset er klart!

Tipset er klart!
Husk innleveringsfrist kl 20 hos Rikstoto

V75-1

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor 1-4-12-3-13-11-14
A-hester B-hest (C-hest)
2-5 10 (3)

I omgangens første avdeling er det spesielt to hester som skiller seg fra de andre. 2 Storm Jaro har vunnet alle sine fire starter i år og jakter sin femte strake seier. Møter tøffere motstand nå og første utfordrer er 5 Havglimt som trener og kusk Tjomsland, selv varsler for. Skal være forbedret etter tredjeplassen i årsdebuten for to uker siden og Tjomsland sier formen er stigende. 10 Førlands Odin er travsikker og levert formidabel sesong så langt. Men sporet trekker ned og det kan koste og hente 20m tillegg, siden løpet har mange gode hester å runde. 3 Fantomet har imponert stort tidligere og står nå uten tillegg i godt spor, men Høitomt får en tøff oppgave å henge med Storm Jaro. Allikevel skal den ikke avskrives helt. Flere gode hester følger bak og løpet kan virke ganske åpent, men seieren skal stå blant de fire nevnte. 


V75-2

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester
5-9-7 11-1

Nok et tilsynelatende åpent løp, men fem hester skiller seg ut. 5 Anders U.S. har vunnet alle sine fire siste starter, hvorav de to siste har gått på rekordfart. Står i greit spor og er trukket frem som et bankeralternativ. I vår oppsummering kan det se ut som den største motstanden kommer fra formhesten 9 Pegasus R.R. som nylig satt rekord på langdistanse, og 7 Tayno Destrier. Sistnevnte har vunnet fire av sine seks starter i år, er råsterk, kommer fra to langløp og har med seg sin trofaste kusk Per Ivar Bendiksen. 11 Haley B.R. har også vunnet sine tre løp så langt i år. Har rekordforbedret seg kraftig og selv fra bakspor skal man ikke se bort fra at Malmin tar denne først over målstreken. 1 Icarius B.R. er heller ingen dårlig hest. Men har ikke gått løp siden november i fjor, formen er usikker og Hans Christian Holm må passe seg for ikke å bli overflydd. Kan fort bli innestengt med tempo. Alle nevnte hester er vant til å vinne, vanskelig å grave lenger ned for å finne de store skrellene i dette løpet. 


V75-3

Type løp 2100 Auto Kald
Beste spor 3-4-6-1-2-4-5
A-hester B-hester 
11-2-5-3-7-9 12-10-4-1

I omgangens tredje avdeling kan alt skje. Feltet er jevnere enn vi har sett på lenge og med unntak av 6 Eikmann og 8 Mjølner Spik, tror vi alle kan vinne i dette løpet. (Famous last words). 12 Reime Kongen slo 11 Professor Ø.K. sist helg i Bergen, på voltestart. Åpenbart har de fleste ekspertene mer tro på Professoren i autostart. Interessant er det at 9 Tangen Braute vant sitt på volte sist, med 24,9 som er over sekundet raskere en det Reime Kongen hadde i sin seier sist. I skrivende stund er Tangen Braute spilt til 1,9% og absolutt verdt en markering. 2 Frøyu Petter har vært ute i en lang løpspause og årsdebuterer i kveld. Hvis Frøyu Petter er tilbake i form som den viste i fjor, kan han fort overraske. Det varsles for skrell i avdeling tre!


V75-4

Type løp 2600 Auto Varm
Beste spor 2-9
A-hester B-hester (C-hester)
8-2-3 6-5 (7-12)

8 Lifestile er den beste hesten i feltet, men har fått et litt dårlig spor og ville kanskje vært større favoritt hvis den hadde stått lenger fremme. Allikevel er det spådd at Geir Vegard Gundersen vil kjøre hardt. Sønnen Magnus sitter som kusk på 6 Isabel B.R. som tapte for 5 Norah As sist. Begge disse får det tøft med å ta ned sporvinner 2 Mega Classic og 3 Exploitmyday. Begge disse har seier i sitt siste og hestene å slå for Lifestile. Et lite varsel setter vi ved 7 Sparkling Credit og Vemund M.D som kusk. Kan få rygg på Lifestile og en fin tur frem mot tet når det nærmer seg siste sving. 


V75-5

Type løp 1609 Auto Varm
Beste spor 1-3-4-5-6-2-7
A-hester B-hest (C-hest)
5 4 (8)

5 Jackson Avery er den store spillbankeren i omgangen. Det er fullt forståelig, men hest mot hest er ikke 4 Strong Pepper noe dårligere. Strong Pepper slo  Jackson Avery nest sist, men det var på langløp. Nå er det sprint og det er klart fordel en lynrask Jackson Avery. Det er disse to det står om. 


V75-6

Type løp 2100 Auto Kald
Beste spor 3-4-6-1-2-4-5
A-hester B-hest
5-6-12 11

12 Troll Solen kom ikke med til Solvalla og Elitlopps-søndagen. Blir stor favoritt blant spillerne, men baksporet trekker ned. Vi ser dødt løp mellom 5 Valle Mattis, 6 Søndre Jerkeld og 12 Troll Solen. 11 Myhreng Jerker har blitt dsiket i sine siste to starter og skal årsdebutere i kveld. Blir en outsider hvis den holder seg unna galoppen. 

V75-7

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
BANKER! (Reservehester)
5 Madelen L.T.C. (6-4-9)

5 Madelen L.T.C. blir omgangens mest samstemte banker. Ble gjestekusket i årsdebuten av Jeppe Juel og endte på andreplass, men Eirik Høitomt var tilbake i seieren sist. Høitomt skal ut igjen nå, sporet er godt og tross kamp fra 6 Code Bon og 4 Calina, skal Høitomt klare dette. Banker!

Nyeste tips: Boden lørdag 15. juni