Åby lørdag 1. februar

Lørdag går turen over grensen til våre svenske naboer og Åbytravet. Det blir en fenomenal V75-omgang med V75 Champions og hele 15 hester med i alle løp. Örjan Kihlström er tilbake etter en litt skuffende innsats i Prix d`Amerique hvor svenskenes store håp Propulsion endte på en lei 11. plass. Nye muligheter for Kihlström nå og står med 3 gode vinnersjanser i omgangen, inkludert Grislefaksen G.L. i det norsk-svenske kaldblodsløpet i V75-4. Vi oppsummerer som vanlig tips, analyser og nødvendig statistikk – og summerer det hele sammen i en enkel rangeringsoversikt.
Tipset er nå klart!

En svært åpen omgang preger Åbytravet, hvor det er vanskelig å finne de store holdepunktene. Derfor holder mange en knapp på de to klare spillfavorittene 6 Burning Man i V75-1 og 10 Green Mamba i V75-7. Det kan fortsatt bli stor utbetaling selv om bankerfavorittene skulle gå inn, da resten av løpene virker usedvanlig åpne. 

V75-1

Type løp 3140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-5-6-7
BANKER (Reservehester)
6 BURNING MAN (15-4-11)

Omgangens første banker kommer altså i første avdeling med 6 Burning Man! Örjan Kihlström er tilbake fra Frankrike og gjester denne for anledningen. Hesten skuffet litt nest sist, men har ellers vært meget bra og dette løser Kihlström!


V75-2

Type løp 2140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-5-6-7
A-hester B-hester (C-hest)
1-5-2 12-11-7 (13)

Andre avdeling er et garderingsløp. Her blir det svært jevnt, men det er allikevel tre hester som peker seg noe ut. 1 Super Sarah og 2 Catwalk Ima kommer begge fra to strake seiere og står helt klart best til i sporet. Begge har meget bra kusker, men ser man på bestenoteringene er det knepent fordel Super Sarah. 5 Mimiro har legenden Bolde Eagle som far og med Kihlström på denne, er det mange som håper å se den først over målstreken. Raskest tid på volte har 11 Livi Othella H.M. nylig satt i desember. Og med Ulf Ohlsson som kusk blinker alle varsellampene. Regjerende V75 Champion Carl Johan Jepson sitter bak 12 Zanzibar Effe og satt nylig bestenotering på sprint sist. 7 Ipomea har også imponert på sprint i det siste og gjestes av taktikeren Adrian Kolgjini for anledningen. Et åpent løp som bør garderes stort der altså!


V75-3

Type løp 2140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-5-6-7
A-hester B-hester (C-hester)
14-5-8 1-13-9 (11-12)

Omgangens tredje avdeling er også svært vanskelig å løse. Igjen spiller Kihlström førstefiolin med spillfavoritten 14 Bossy Alley. Var knallgod i høst, gikk så ut i en løpspause, men var tilbake på Åby i starten av januar og satt like greit personlig bestenotering på sprintdistansen. Men motbudene er mange og størst er 5 Strong Heartbeat. Har fire seiere på sine fem starter i karrieren, men måtte gi tapt sist. Har eller bare gått ett volteløp i karrieren, men sporet er bra og har 20meter fordel på Bossy Alley og 8 Tengil Face. Sistnevnte rangeres først av flere svenske traveksperter, etter en enkel seier og imponerende tid sist. Har hatt noen galopper i kroppen, er noe usikker og har litt tilgode å vise seg frem i volte. 1 Point Zero har vært blant de to beste i syv av sine åtte starter i karrieren og står i beste spor. Bak dette følger en rekke gode motbud i nok et åpent garderingsløp!


V75-4

Type løp 2640 Volte
Beste spor 1-2-3-4-5-6-7
A-hester B-hester (C-hester)
12-5 8-1 (14-15-10)

Omgangens fjerde avdeling kan etter alt å dømme låses på to hester. Fire hester for de med litt mindre is i magen. 12 Bellfaks er den klart beste hesten i feltet, men har mange galopper i raden og er ikke helt til å stole på. Var seks mnd. ute i pause og gjorde come-back før jul, og gikk da inn til seier. Holder den seg unna galopp nå, kan dette fort være vinnneren. 5 Grislefaksen G.L. blir noe mer betrodd i Norge enn blant de svenske spillerne. Hadde et godt momentum før jul og så ut til å være stabilt god, men skuffet nok mange i årsdebuten sist. Står 20 meter bedre inne enn Bellfaks og har fått Kihlström som gjestekusk for anledningen. 8 Stumne Fyr slo Grislefaksen G.L. nest sist og så ut til å ha alt i sin hule hånd sist helg på Leangen. Var stor favoritt i det løpet, men galopperte 5 meter før målstreken til manges forferdelse. Blir åpenbart mer betrodd i Sverige enn i Norge og med Jepson som kusk kan Stumne Fyr få reversert flausen fra Leangen sist. 1 Demex har en av sveriges beste kusker i Rikard Skoglund. Står i beste spor, har stayerdistansen i kroppen etter flere fine langløp og er en absolutt vinnerkandidat. 


V75-5

Type løp 2640 Auto
Beste spor 5-4-6-3-2-7-1
A-hester B-hest (C-hester)
7-14-8-3 13 (15-2)

I den femte avdelingen venter V75 Lærlingschampionen. Uerfarne kusker får kuske meget gode hester for en gang skyld. 7 Enzo har tre strake seiere i raden og seiler opp som favoritt. 14 Zenzero Jet har levert to knallsterke løp i år etter en lengre løpspause. Er mer betrodd i Norge enn i Sverige, der disse to spillfavorittene er jevnspilt. Bak disse er det rett og slett bare å strø på det du har råd til. Det eneste autostartløpet i omgangen blir også et helt åpent garderingsløp. 


V75-6

Type løp 2140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-5-6-7
A-hester B-hester (C-hester)
7-4-3-5 10-15 (6-9)

Som om det ikke har vært vanskelig nok til nå, er også den sjette avdelingen ganske åpen. Her er det mange som vil vise seg frem av både hester og kusker. Blant både norske og svenske eksperter er det 7 That`s Art og Peter Untersteiner som blir førstevalget. Har gått fine løp i vinter og har tre seire i raden, på relativt sterke tider. 4 Thriller N.P. gjør come-back etter en lengre løpspause som ble avsluttet med tre strake seiere. Jepson var kusken i disse løpene og er igjen tilbake på denne. Er forøvrig langt mer spilt i Sverige enn i Norge, kan være verdt å merke seg. 3 Vikings Preacher gikk bare syv løp i fjor og fikk kun en seier. Årsdebuterte riktignok imponerende til seier sist og bør med. 5 Remarkable Feet har noen fine volteløp i kroppen og er av flere eksperter rangert som andrevalg. Trenger litt klaff, men er god nok for seier her. Deretter følger et skikkelig skrellbud i 10 Platon Face(strøket) som ikke har gått løp siden juni i fjor. Er en spennende outsider som rangeres høyt blant ekspertene. Det samme gjelder vårt norske håp 15 Floris Baldwin, som har møtt knallsterk motstand i sine siste løp mot hester som Lionel og Patent Leather. Møter tøff motstand også her, så gjenstår det å se om sporet blir for avgjørende. 


V75-7

Type løp 2140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-5-6-7
BANKER (Reservehester)
10 GREEN MAMBA (14-5-2)

Omgangens andre banker kommer i siste avdeling med 10 Green Mamba. Har vært knallgod på sine siste starter og er også lynrask fra start. Kan med litt flaks komme seg raskt til tet og da er det ingen som tar henne. Har uansett en fin oppgave på papiret og med Skoglund i tømmene er dette en Banker! Eller Spik om du vil!

Nyeste tips: Momarken lørdag 13. april