Tips til Sørlandet lørdag 2. november

Årets siste V75-omgang på Sørlandets Travpark går av stabelen denne lørdagen. Jeppe Juel (bildet) er ute på turné i helgen og tar turen innom Kristiansand med to av sine varmblodshingster. For de som kjenner Jeppe, så lar han neppe seieren gleppe om han først til tet får sleppe 😏

Eirik Høitomt får tilliten bak storfavoritt og seiersmaskinen Shankly Lane. Møter riktignok noe tøffere motstand enn tidligere, i tillegg til at det blir langdistanse den her gangen. Holder det som vanlig helt inn til målstreken, eller får seiersrekken en ripe i lakken?
Kjøp tipset for å finne ut hva vi mener om saken.

V75-1

Type løp 2140 Volte varmblod
Beste spor 1-10-11-2-6-14-9
A-hester B-hester (C-hester)
10-7 12-9 (5-3-4)

10 S.M.K. Silvousplait skal ha god sjanse til å vinne her, selv fra 40 meters tillegg. Likevel skal man ikke være helt sikker på å banke henne da det også er en god del andre kapasitetshester med i feltet. Første utfordrer er 7 Katie Mae som kommer fra to meget gode prestasjoner og bør være i toppform denne lørdagen. Eirik Høitomt kusker og får mest sannsynlig manøvrert seg fram til et komfortabelt ryggløp fra start. Om begge disse skulle gjøre seg bort, står 12 Come Vacation og 9 Wilma Leggrowbach klare til å overta 1. premien. 5 Delight Classic har også mulighet til å utfordre, men står i et vanskelig innerspor på volten. 3 Cici Moseby og 4 Charming Boom Bay skal heller ikke være helt avskrevet med forsprang fra strek.


V75-2

Type løp 2140 Auto
Beste spor 6-5-2-1-9-7-4
A-hester B-hester
8 6-3-4-7-9-10

8 Troja Face er dagens beste alternative banker for deg som ønsker å gardere opp de to store favorittene i fjerde og femte avdeling. Har helt klart best sjanse til å vinne dette løpet, da ingen av de andre hestene i feltet holder spesielt god form. Vær likevel obs på at spor 8 ikke er spesielt gunstig, og derfor er det ikke vår banker i denne omgangen. Ta en titt på B-hestene der bl.a. 6 Dan Mølgård har fått tildelt beste sporet og 3 Black Voice satte ny rekordtid på kort distanse i forrige løp.


V75-3

Type løp 2140 Volte kaldblod
Beste spor 1-10-11-2-6-14-9
A-hester B-hester (C-hest)
4-13-9 1-3-7-10-2 (11)

Formkusken Erlend Rennesvik og formhesten 4 Mine er riktig favoritt og skal ha det beste utgangspunktet for å vinne dette løpet, på papiret. 13 Tomeld Ø.K. ser ut til galoppere annenhver gang, men om Svein Ove Wassberg klarer å løser greit ut fra start, tar han mest sannsynlig ned alle i dette feltet. 9 Stumne Fyr har hatt bedre form, men man skal aldri undervurdere effekten av Mester Høitomt i sulkyen. Spor én fra volte skal heller aldri undervurderes og 1 Lykkje May er derfor ikke uaktuell. Det samme kan sies om 3 Kap Tilly, 7 Tante Ragnhild, 10 Trø Hera, 2 Valle Tirill og 11 Art Miklagard. Kort fortalt et vrient løp med mange jevngode kapasitetshester i form. Breeed gardering anbefales.


V75-4

Type løp 2609 Auto
Beste spor 5-4-6-3-2-7-1
A-hest B-hester (C-hester)
5 2-11-9 (6-4)

Det er ingen tvil om hvem som skal være favoritt i dette løpet. 5 Shankly Lane har radet opp seire i år, og fra beste startspor med Høitomt i sulkyen er han et selvsagt bankeralternativ for de aller fleste. Møter riktignok noe tøffere motstand enn tidligere i tillegg til at det er langdistanse denne gangen. Det finnes med andre ord en sjanse for at seiersrekken nå blir brutt, og første utfordrer skal i så fall være 2 Le Rapide, som kan holde Shankly Lane ute fra start og gjøre det vesentlig mer ubehagelig for favoritten den her gangen. Skulle det bli hardkjøring mellom disse to, åpner det for at 11 Aida Mae og 9 Skylander Hill kan komme raskt bakfra. 6 Graceland E.P. er heller ikke uaktuell, og 4 Bongo er muligens den beste langdistanseløperen i hele feltet.


V75-5

Type løp 2140 Auto
Beste spor 6-5-2-1-9-7-4
Banker (reservehester)
7 (10-5)

Kan egentlig 7 Lesja Odin tape? Det kommer til å hende en gang, men tvilsomt at Øystein Tjomsland tillater å la det skje på hjemmebane. 22 seire á 22 forsøk taler for seg selv: B-A-N-K-E-R


V75-6

Type løp 2140 Auto
Beste spor 6-5-2-1-9-7-4
A-hester B-hester
8-9-5-6 11-7-2

Her står det først og fremst mellom fire hester. 8 Noble Superb kommer fra en meget god prestasjon sist og er beste hesten i feltet, men starter litt kinkig til ytterst på vingen. Om forholdene tilllater det blir det skorykk og amerikanervogn på 5 Cry Wolf. Den informasjonen i seg selv tilsier at man bør ha den med på bongen. 9 S.K.’s Mystic Titan kommer fra to sterke seire på Klosterskogen og kan ikke avskrives. Det samme gjelder 6 Gogo Hall som står i beste sporet. Bak disse følger 11 Catherine’s Chevy, 7 Rebella Matters og selv om Jeppe Juel har noe bedre sjanse i det neste løpet skal du ikke se bort i fra at han skreller det til med 2 Don Cash i dette løpet.


V75-7

Type løp 1609 Auto
Beste spor 1-2-5-4-9-3-8
A-hester B-hest
6-10 5

Tre hester skiller seg ut og skal kjempe om seieren i V75-finalen. Hamre-hesten 6 M.S. Triple J er favoritt og kommer til å kjempe om teten mot Jeppe Juel og 5 Forecast. Magnus Teien Gundersen sitter i bakspor med hingsten sin, men kan flyte med og får mest sannsynlig en grei posisjon i køen utvendig. Blir det heftig kjøring mellom de to førstnevnte, burde det være en grei sak for Gundersen å vippe 10 N.Y. Coeur de Soleil ut i sporene og runde alle på slutten.

Nyeste tips: Sommerferie 🌞