Jarlsberg lørdag 9. november

Lørdag går turen til Vestfold og Jarlsberg Travbane. Seieren har latt vente på seg i høst for Ulsrud Tea, som har måttet nøye seg med andreplasser. Nå som ikke Odd Herakles er med, blir hun stor favoritt og Svein Ove Wassberg har oppgaven å få henne først i mål. Men det lukter stor verdi i motbudene og kanskje er det Ingbest (bildet) som blir den største utfordreren i V75-3.

 

V75-1

Type løp 2600 Volte varm
Beste spor 1-2-13
A-hester B-hester (C-hester)
13-1 9-6 (3)

Kveldens første avdeling er et stayerløp. 13 Orlando Classic har vunnet elleve av tretten løp og distansen passer godt. Kuskes vanligvis av Malmin, men Dalen tar over for anledningen. Er fortjent favoritt i løpet og er for mange et alternativ til banker. Men står på 40m tillegg, er mange å runde og det kan bli noen langt å hente inn 1 Gaius B.R. som er lynrask fra start og kommer til å legge seg i tet. Gaius B.R. er god til å forsvare seg og Mikkelborg kan absolutt holde dette hele veien inn. Skulle de to favorittene rote det til har 9 Siberian Justice og 6 Makalo gode vinnersjanser. Sistnevnte kom fra Tyskland og norgesdebuterte med seier på Biri sist. Siberian Sun i spor 9, får rygg på Gaius B.R og kan bli vanskelig å riste av seg hvis hun klarer å blande seg i tet-kampen. 


V75-2

Type løp 2100 Volte kald
Beste spor 1-12-2-4-9-3-6-14
A-hester B-hester (C-hester)
9-8-1-7 6-5 (3)

De fire spillfavorittene blir også rangeringsrekkefølgen etter vi har samlet all tilgjengelig info. 9 Våler Nikolai er tilbake fra en liten pause etter en god sommersesong og Tjomsland har fått oppgaven med å manøvrere han frem i et ellers sterkt felt. Står på 40m tillegg og det knyttes noe usikkerhet til formen. Tjomsland kan få en tøff oppgave her. 8 Møller Tor hadde en fin sesong i fjor, men jakter sin første seier i år. Har gått jevnt fine løp og kanskje løsner det på Jarlsberg. Store forventninger til 1 Hauan Mina som etter sin debut under Sigbjørn Kolnes, leverte et knalløp sist på Bjerke og ble kronet med seier og ny personlig bestenotering på 27.0. Står i beste spor og skal ikke se bort fra at Eirik Høitomt holder stand helt inn. 7 Ard kommer fra tre pallplasser på sine tre siste og viser form. 3 Solmyr Arvid har vunnet fire av sine siste fem løp, mens 6 Vill Jerven kommer fra to strake på Leangen. Her der det mange formsterke vinnerkandidater og bred gardering anbefales. 


V75-3

Type løp 2100 Auto kald
Beste spor 4-1-2-5-6-9-3
A-hester B-hester 
5-1 6-4-8

5 Ulsrud Tea er den klart beste hesten i løpet og siden Odd Herakles ikke er med, burde vinnersjansene være på topp. Står egentlig i et godt spor, men Ulsrud Tea liker seg bedre med ryggløp. Liker seg også bedre på kortere distanse og ender hun raskt der fremme i tet, har Wassberg selv sagt at han er redd hun kan bli stri. At mange ikke tør helt å bankerspille henne, sier nok også noe om formen og forventningene til 1 Troll Solen. Slo Ulsrud Tea nest sist, men var litt uheldig med galopp på Bergen Travbane forrige løp. Mye handler altså om disse to. Men, det finnes flere motbud om man er ute etter spenning og høy verdi. Formpilen peker i riktig retning for de tre outsiderne 6 Kleppe Slauren, 4 Galileo og 8 Ingbest. Se opp for denne trioen!


V75-4

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 4-1-2-5-6-9-3
A-hest B-hester 
3-7 2-1-9

De to danskene på strek er begge fantastiske travhester hvor 2 Rafolo er den klart raskeste fra start, mens 1 Pebbe Simoni er en sterk avslutter. Derimot skal de få det tøfft mot 3 Patent Leather og 7 Hickothepooh. Patent Leather har vist stigende form og Hamre har forberedt henne godt. Hickothepooh er den beste hesten i feltet og på papiret soleklar favoritt, men formen er noe uviss og leverte ikke helt til forventningene sist på Bergen Travbane. Uansett handler det mest om disse to og lås anbefales. 


V75-5

Type løp 2100 Volte kald
Beste spor 1-12-2-4-9-3-6-14
A-hester B-hester (C-hester)
12-2-6 8 (4)

En spennende trio skiller seg ut. 12 Kaptein Kuling er den beste hesten i løpet og har ni pallplasser på sine tretten starter i år. Er fortjent favoritt, men så og si ingen tør å la Kapteinen stå ugardert. 2 Trons Vilje er ikke helt til å stole på, men har fritt frem til tet og klarer Ødegaard å holde den feilfri kan det bli full klaff denne gangen. 6 Dæmro Kjempen leverte nylig to flotte seire med Høitomt, før galoppen ødela for den fine utviklingen. Da med kusk Erlend Rennesvik. Nå er Høitomt tilbake igjen og får han Dæmro Kjempen tilbake der han slapp, blir det game on! 


V75-6

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 4-1-2-5-6-9-3
A-hester B-hester 
8-6 12-10-7

Noralf Brækken og 8 Golden Dream M.E. har hatt en formidabel sesong og viser stor form. Satt bestenotering nest sist med 13,6am og fulgte opp med 14,0am i seieren på Bergen Travbane sist. Den store snakkisen nå, er det dårlige sporet Golden Dream M.E. har fått i dette løpet. Er mer en god nok for oppgaven, men møter tøff motstand i 6 Iggy B.R. som har vært langt heldigere med sportrekningen denne gangen. Iggy B.R. noterte seg også for bestetid på 13,6am tredje sist og matcher dermed favoritten på tid. Og siden vi er inne på dette med tid, vil vi sette et lite skrellvarsel for 14,0am tiden til 7 Photo Fighter! I skrivende stund spilt til 2,9%. Kanskje det beste kjøpet i omgangen? 


V75-7

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 4-1-2-5-6-9-3
BANKER! (Reservehester)
4! (9-2-5-11-1)

Omgangens eneste klare banker kommer til slutt i 4 Best of All. Har bare gått tre løp i år og sesongdebuterte med andreplass på Solvalla i sommer. Vunnet sine to starter lekende lett etter det. Frode Hamre er så sikker på seier her at han banker seg selv! Skulle noen mot formodning ikke stole på Hamre, så er 9 Ixelle Bolets interessant med fire seire på sine fem siste. Deretter er det bare å følge rangeringen på reservehestene så langt lommeboken rekker. Men det er som nevnt bare dersom du ikke stoler på Hamre. Vi tror på 4 Best of All. 

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai