To V75-tips til prisen av ett! Bergsåker og Bjerke lørdag 14. desember

Denne helgen er det superlørdag med to V75-omganger på én og samme dag. Vi lager tips til begge omgangene og selger dem samlet til prisen av ett. Svenskene er først ute med en forrykende omgang fra «Hippodrome de Bergsåker» i Sundsvall. Deretter serverer Bjerkebanen et skikkelig travjulebord på kvelden. Vi har som vanlig samlet inn all info fra tipsekspertene og kokt det ned til en enkel tipsoversikt. I tillegg har vi denne gangen fått inn et par eksklusive stalltips som du ikke bør gå glipp av.

 

Tips til Bergsåker
(start 16:20)

V75-1

Type løp 2140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-6-5-7
A-hest B-hester (C-hester)
10 4-6-7 (1-12)

10 Deede Star blir ganske stor favoritt i første avdeling, men har ikke vært helt stabil i det siste. Skal selvsagt med, men vi tør ikke sette all vår lit til den. 4 Baritone Artist har derimot bevist form og bør med på bongen sammen med 6 Survival Kit. Disse tre bør i utgangspunktet holde, men vi varsler også litt for 7 Il Diablo som holder brukbar form uten at seierne har kommet på løpende bånd i det siste.


V75-2

Type løp 2140 Auto
Beste spor 5-4-2-3-6-1-7
A-hester B-hester (C-hest)
6-4-7-12-2 8-11 (9)

Kanskje omgangens vanskeligste løp å peke ut beste hesten i, men vi har i hvertfall beina ut fem som skal stå først på ranken: 6 Odds Indicator kuskes av Örjan Kihlström og blir vårt førstevalg, men 4 Cyrano de B., 7 Dragon Starfly, 12 Pleasure for Cash og 2 Solitary Champ må også med. Deretter følger 8 Osah’s Bolt og 11 Whitsun Madonna som første B-hester. Verdt å merke seg at Dagens Spel rangerer 9 Ivanhoe som førstehest, men blir altså ikke mer enn en C-hest på vår rangering.


V75-3

Type løp 2640 Auto
Beste spor 6-5-4-2-1-3-7
A-hest B-hester (C-hester)
3 10-9 (8-11-6)

Det er ingen tvil om at 3 Global Trustworthy har en meget god sjanse til å vinne dette løpet, men trenger muligens å få løpet litt sydd opp for at det skal fungere, eller? 10 Mr Golden Quick og 9 Zenit Brick var ute og kjempet mot ingen snauere enn Milligan’s School sist, og om de ikke er helt utslitt etter det burde de ha en god sjanse til å utfordre i dette langløpet.


V75-4

Type løp 2140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-6-5-7
BANKER (Reservehester)
10 Lome Brage (13-5-4-8-14)

Erlend Rennesvik tar turen over grensa for å vise at Norge er best på kaldblods. 10 Lome Brage er hodet høyere enn resten av dette selskapet og skal være soleklar førstehest i dette løpet. Banker!


V75-5

Type løp 3140 Auto
Beste spor 5-1-4-2-3-6-7
A-hester B-hester (C-hester)
12-1-7-10 6-11-8 (3-4)

Et meget åpent løp, hvor i det minste 4 hester utpeker seg som de fire første. Robert Bergh har form på stallen om dagen og stiller først med 12 Indra’s Secret. Du bør likevel ikke levere bongen uten å ta med 1 Young King, 7 Alvena Warrior og 10 Cavalier Brodde. Se også opp for 6 Vine Vision, 11 Strong Case og 8 Andre Agassi.


V75-6

Type løp 2140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-6-5-7
A-hester B-hester (C-hester)
12-4 6-5-15 (7-9-8)

Etter 11 Dusktodawn Sisu ble strøket, står dette løpet i utgangspunktet mellom 12 Dixie Brick og 4 Belle Rein. Man bør føle seg ganske trygg med et lås på disse, men det finnes likevel noen mulige motstandere. 6 Bear Bahare kommer ut etter pause, gjorde et enormt bra løp nest sist og kan utfordre de to favorittene. Det samme gjelder 5 Patricia Saz og 15 Adi Gallia som nesten alltid leverer gode løp.


V75-7

Type løp 1640 Auto
Beste spor 2-1-3-4-5-6-7
A-hest B-hester (C-hest)
10 2-1-7 (4)

Her er det ingen tvil om at 10 Hawk Cliff er beste hesten i feltet, men står i bakspor og det er ikke sikkert han rekker fram mot tøff motstand i dette sprinterløpet. 2 Hazard Boko og 1 Island Life blir første motbud og skal hvertfall med på bongen. Begge er i form og har trukket hvert sitt beste spor. Du bør også vurdere å ta med 7 Global Undecided og 4 Ebony Boko, om du vil være sikker på å få inn syv rette 😉


Tips til Bjerke
(start 20:00)

V75-1

Type løp 1640 Volte Kald
Beste spor 3-1-14-9-11-2-12
A-hester B-hester (C-hester)
2-1-7 5-3-11 (4-10)

Omgangen starter med volte kortdistanse for kaldblods og blir relativt åpent.  Tre hester skiller seg litt ut, hvor Vidar Hop og 2 Lyngås Alfa blir ørliten favoritt blant spillerne. Har kun gått fire løp i år, hvorav to seiere og en andreplass. Sist hentet den seg sterkt inn etter galoppen og endte på tredjeplass, riktignok slått av Fantomet som tok andreplassen, også den med galopp. Trener Killingmo har uttalt at Lyngås Alfa ikke er helt til å stole på, men går den feilfri kan det være vinneren. MEN! 1 Voje Eldin er lynrask fra start og kommer nok til å lede løpet lenge. Er i kraftig utvikling, står i nest beste spor og blir hesten å slå! Kom fra to strake seiere, men måtte se seg slått på oppløpet sist mot storfavoritten Vestpol Loke og endte på andreplass. Satt bestenotering da og det skal bli spennende å se hva Kristian Malmin kan få til nå på Bjerke. Holder den Lyngås Alfa bak seg, kan den bli vanskelig å ta igjen også for baksporene. 7 Fantomet kom som nevnt også sterkt tilbake etter galoppen sist på Klosterskogen, og endte på andreplassen. Har ikke gått sprint i karrieren, så distansen er litt ukjent. Holder god form og Tom Erik Solberg vet å kuske, men må hente 20m tillegg. For de litt bredere forslagene er det verd å merke seg at 5 Briskeby Anna satt bestenotering med seieren sist, hvor både Fantomet og Lyngås Alfa galopperte seg bort. 11 Vill Jerven har best tid i feltet på mellomdistanse og har startet hele tjueseks løp i år, hvorav nitten pallplasseringer. Har en meget trofast kusk i Bjørn Garberg og tross de to foregående galoppene bør den nok med på de bredere forslagene, selv om Garberg ydmykt håper på pallplass. 3 Tangen Lea har dårlig rad, men står i et godt spor. Skulle Lyngås Alfa og Voje Eldin rote det til i tetkampen, står Tangen Lea klar til å overta. 10 Solmyr Arvid har ti pallplasseringer på sine fjorten starter i år og med ny kusk i Eirik Høitomt kan denne overraske. 


V75-2

Type løp 1609 Auto Varm
Beste spor 1-3-4-5-6-2
A-hest B-hester (C-hester)
1 2 (4-5-9-6)

Banker ikke banker, er spørsmålet når vi kommer til omgangens andre løp. Tidligere dopingdømte Bo Westergaard har ikke kusket i Norge siden 2015, men skal kuske noen av sine egne hester på Bjerke denne superlørdagen. Det er enorme forventninger til sporvinneren 1 Don Anton! Norgesdebuterer, har levert sine beste løp så lang etter sommeren i år og skal bli vanskelig å ta ned på sprint. Må dog forsvare sporet mot 2 Chinetti som siden den noe svake seieren i august, har presset ned tidene kraftig. Er i form og går jevne gode løp, men har aldri gått sprint. Dag Sveinung Dalen har vært fast kusk, med unntak av et par stunts med Kihlstrøm, Høitomt og Hop. På Bjerke er det Tengsareid som skal prøve seg og det er jo akkurat ikke noe minus. 4 Pantani slo 5 Ohio Royal sist på Klosterskogen. Da med trener Frode Hamre som kusk. 9 Panama Rags gikk inn til en fin seier sist og Noralf Brækken gir den en sjanse hvis det blir tempo og regner seg i tetstriden. 6 Tarantino Hawk var helt rå på kortdistanse i høst og gikk helt ned til 14,1a. Høitomt Jr. blir ny kusk og hvis den har funnet tilbake til høstformen kan vi ikke la være å sette et lite utropstegn ved denne! 


V75-3

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester
6-7-1 11-4-9-3

Bo Westergaard blir sentral også i omgangens fjerde løp. Har med to hester i løpet med 6 Umbra D.E. og 3 Livy Lady. Sistnevnte har gått fine løp i høst, men blir å regne som en outsider til Umbra D.E. som står i beste spor, har to strake seiere med seg i bagasjen fra Danmark og er tidsmessig jevngod med spillfavoritten 7 Ilenna Bonanza. Med bestenotering på to distanser nylig blir Ilenna Bonanza blir spillernes favoritt, men på Bjerke er spor syv et statistisk sett et dårlig spor og oppgaven kan bli noe vanskelig for Per Oleg Midtfjeld. Langt bedre i sporet står 1 Denali som får ny kusk i Dalen, som selv regner med å bli overflydd. Men Dalen er en luring og vet å posisjonere seg. Denali står med imponerende rad og hvis formen er så god som den sier, må den regnes med. 11 Dominique A P har møtt tøff motstand tidligere, tross gode plasseringer. Har kapasitet til å vinne, men sporet trekker ned og må ha fullklaff. 9 Tiffany Yellow er den klart raskeste i feltet på kortdistanse, men 2100m taler litt imot. Jenny Thygesen som trener 4 Glennis Attack setter hesten som topp tre. Kusk Lars Anvar Kolle er normalt en beskjeden fyr, men uttaler at han vil ha Glennis Attack «med på bongen». 

V75-4

Type løp 2100 Auto kald
Beste spor 3-4-6-1-2-4-5-9
BANKER (Reservehester)
 1 Troll Solen (2-3)

Omgangens første «relativt» enstemmige banker kommer i fjerde løp. 1 Troll Solen tapte knepent sist, mot Lome Brage som forøvrig også blir er vår eneste banker på Bergsåker. I samme løp kom Ingbest på tredjeplass. Om Troll Solen sier trener Hamre at den står bedre inne nå enn sist og kusk Magnus T.G. mener han skal forsvare sporet å holde Troll Solen veien inn. Skal gå med amerikanervogn og napper skoene, så her er det tydelig at det ikke holdes noe tilbake. Satte bestenotering på distansen i september med 20,8a og blir med det Banker! For de som håper på skrell er det verdt å nevne at 2 Ingbest knuste til med seier sist, kun et tiendel-sekund bak sin gamle bestenotering på sprint fra oktober 2018. Distansen er lengre nå, napper også skoene, men Hamre som selv skal kuske Ingbest regner seg som en toer. Skulle Troll Solen og Ingbest rote det til i tetkampen er 3 Myhreng Jerker og Olav Mikkelborg en outsider verdt å nevne. Men dette vinner Troll Solen!


V75-5

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
BANKER (Reservehester)
5 Eldorado Gracieux (7-8-2)

Omgangens enstemmige banker er Gunnar Austevoll og 5 Eldorado Gracieux. Alle tror denne vinner! På syv starter i år har den vunnet seks og har en andreplass. Erik Solberg som vanligvis kusker denne er på en lang ferie i India og derfor har Austevoll kusket den i de to nylige løpene. Ferie eller ikke, Austevoll fortsetter seiersrekken og det er vanskelig å se for seg noen grunn til at ikke eventyret fortsetter. Blir bare bedre og bedre. Klar Banker! Skulle man derimot jakte skreller og ønsker motbud, er det ikke til å komme unna at 7 Selma`s Revenue er i toppform om dagen. Trener Elise K. Holt innrømmer at de har siktet seg inn på dette løpet og mener den har mer inne. 8 Macro Star skal kuskes av mye omtalte Bo Westergaard og er faktisk den hesten med raskest tid i feltet på mellomdistanse volte. 2 Holland debuterer med Høitomt som kusk. Stått i spor en og to de siste startene, gjort det bra derfra og står noe bedre inne enn motbudene som statistisk sett har dårlige spor og dette skal være en enkel oppgave for Eldorado Gracieux!


V75-6

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester (C-hester)
2-4-1 9 (12)

I utgangspunktet står dette løpet mellom tre hester! Fra start kommer 2 Crackajack, 4 Faust Boko og 1 Làmour Bonanza til å kjempe om teten. Crackajack kommer fra tre strake og satt bestenotering tredje sist. Holder seg rundt disse tidene og har fordel av å legge seg i tet forran Làmour Bonanza som står på innsiden. Sistnevnte kuskes igjen trofast av Weberg som går for tet og regner seg selv. Har møtt knallsterk motstand i sine siste løp, så pallplasseringene har latt vente på seg. Må uansett regnes i dette selskapet og sporet ser bra ut. Statistisk sett står også Faust Boko god inne i sporet og kusk Magnus T.G. er tilbake. Må regnes. 9 Trophy Spring er vel å regne som den raskeste på kortdistanse, men skal få det tøft fra bakspor. Riktignok er det den eneste hesten fra bakspor som har en reel sjanse og med Høitomt i tøylene skal den ikke avskrives helt. 

 


V75-7

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor 1-4-12-3-13-11-14
A-hester (C-hester)
1-12-11-13-14 (10-5-9)

Sporstatistikken blir interessant i omgangens siste løp. Et stort felt, volte og gjørmete underlag på Bjerke. Som med navnene, er det ikke mye som skiller de to brødrene og spillfavorittene 1 Valle Grom og 12 Valle Grim. Valle Grom står i beste spor og skal forsvare dette sporet mot et kobbel på 20m tillegg. Tross lite tillegg er det altså elleve hester som skal forsøke å komme seg forbi de på strek, så her kan mye skje. Skal vi sammenligne de fem siste løpene er 14 Kaptein Kuling best på volte med 25,4 fra september. Deretter følger 12 Valle Grim med 26,3 og 13 Reime Kongen med 26,6, (begge i slutten av november) og 5 Anima gikk på 26,9 sist på Bjerke. Så klok blir man ikke. Håper du har spart på markeringene, for i omgangens siste løp kan det være lurt å strø på 7-8 hester. 

Nyeste tips: Momarken lørdag 13. april