V75 på Halmstad lørdag 14. mars

Travløpene som skulle vært kjørt i Norge denne helgen er avlyst, og vi leverer derfor tips til V75 i Sverige i stedet. Halmstad er kanskje Sveriges beste travbane, underlaget er meget bra, flere napper skoene og det forventes høy fart! 
«The Untersteiners» er på hjemmebane og har med flere gode drag i omgangen. Både far Peter og sønn Johan (bilde) skal ut i flere løp, også mot hverandre, og kommer til å prege denne omgangen med eller uten favoritter. Vi samler inn alle tilgjengelige tips og ekspertuttalelser som vi oppsummerer i en enkel tipsrangering, kombinert med sporstatistikk for alle de forskjellige løpene.

Halmstad er kanskje Sveriges beste travbane, underlaget er meget bra, flere napper skoene og det forventes høy fart! 

V75-1

Type løp 2140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-6-5-7
A-hest B-hester (C-hester)
3 14-5 (7-2-6)

Omgangen starter med en stor forhåndsfavoritt i 3 Rexine. Norsk hest med dansk trener og svensk kusk, hvor Bjørn Goop har fått det ærefulle oppdraget. Rexine har vunnet fire av sine fem starter i år, rekordforbedret seg sist på sprint og er i knallform. Står i godt spor, uten tillegg og er vurdert som banker av flere. Spilles langt mer i Norge enn i Sverige og kanskje skyldes det at den kun gått ett løp i volte fra tidligere og det er derfor litt usikkert hvordan den takler dette. Bak lurer 14 Wild Love, som er langt mer erfaren i volte. På papiret langt raskere enn favoritten, men har mange å runde fra bakspor og 40m tillegg. 5 Sunday Sonata nevnes også som en vinnerkandidat. Står godt i sporet med kun 20m tillegg. Disse tre skiller seg noe ut i et tøft volteløp. 


V75-2

Type løp 3140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-5-6-7
A-hester B-hester (C-hester)
10-1 4-11 (3-7)

10 Maestro Crowe blir mye betrodd av spillerne i både Norge og Sverige, med sine seks seiere på åtte starter i karrieren. Satt ny bestenotering på langdistanse i seieren sist, får Erik Adielsson som kusk og oppgaven ser overkommelig ut. Debuterer i V75 og er for mange omgangens første banker. Men får tett følge av 1 First One In som også har et par langløp i kroppen. First One In står i beste spor, er i god form og skal gjestekuskes av Johan Untersteiner som er på hjemmebane i Halmstad. Får han fot fra start, kan det bli vanskelig å hente tillegget på denne. Vi tar også med at den annerkjente svenske traveksperten Hultman «tokvarnar» på 7 Cobbys Nana etter en overbevisende seier sist.  


V75-3

Type løp 1640 Auto
Beste spor 6-5-4-1-2-3-7
A-hest B-hest (C-hester)
8 7 (2-4-3)

Sprint og autostart, hvor den raskeste hesten i feltet er 5 Giveitgasandgo. Dessverre er den langt unna formen og sine bestenoteringer. Nest best på sprint er 8 Disco Volante, som noen mener kanskje har nådd karrieretoppen og er litt på vei ned. Men Disco Volante fortsetter å imponere og har vunnet tre av sine fire starter i år. Blir mye spilt i både Norge og Sverige, men står i et litt vanskelig spor. På innsiden står 7 Night Brodde som det største motbudet. Har fire seiere på sine siste fem starter og rekordforbedret seg på sprintdistanse med seieren sist.  


V75-4

Type løp 2140 Auto
Beste spor 6-3-1-4-5-8-9
A-hest B-hester (C-hester)
14 6-7-12 (9-13)

Omgangens fjerde avdeling er et ungdomsløp hvor kuskene ikke får være født tidligere enn 1995. Altså maks 25 år. Bjørn Goop sier at dersom 14 Vikens High Yield går skoløs, så finnes det ingen grunn til å gardere. Vikens High Yield er beste hesten og har den beste kusken med Magnus A Djuse, men spor 14 på Halmstad kan være vanskelig når banen er så rask. 


V75-5

Type løp 2140 Auto
Beste spor 6-3-1-4-5-8-9
A-hest B-hester 
5 9-4-1-3

5 Four Guys Dream blir stor favoritt i både Norge og Sverige. Har vunnet tre av sine fire starter i år og sies at den har mye mer inne. Sies også at dersom ikke Four Guys Dream vinner, så kan hvem som helst vinne. Verdt å merke seg at Peter Untersteiner har med seg to hester i dette løpet, hvor Peter selv kusker 9 Look Håleryd og sønnen Johan kusker 4 Carlos Ken. Disse skal ikke avskrives helt. Ei heller 3 Roofparty som hadde en formidabel høst og skal årsdebutere etter en lengre løpspause. 


V75-6

Type løp 2140 Auto
Beste spor 6-3-1-4-5-8-9
A-hester (Reservehester)
3-1-2 (4-10)

Tre hester skiller seg veldig ut i omgangens sjette avdeling. 3 Grainfield Aiden, 1 Martin de Bos og 2 Sevilla står for nærmere 80% av spillet i både Nprge og Sverige. Det sies at dersom man har disse tre, har man løpet dekket. 


V75-7

Type løp 1640 Auto
Beste spor 6-5-4-1-2-3-7
A-hester B-hester 
4-2-3-1 9-6

Mange startgode hester i omgangens siste avdeling. 2 Jefferson Dotcom blir langt mer spilt i Norge enn i Sverige. Kanskje er tiltroen til Goop større i Norge, men det er ingen tvil om at det er en skarp vinnerkandidat. Svenskene derimot tror Jefferson Dotcom blir overflydd og har langt mer tiltro til Peter Untersteiner og hjemmefavoritten 4 Adde S.H. Også 3 Taiga Woodland og 1 Hector Boko spås å blande seg i tetkampen og med så rask bane som Halmstad er disse fire vanskelig å hente inn. 

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai