Sørlandet lørdag 9. mai

Lørdag inviterer det glade Sørlandet til Super-Saturday og 10mill ekstra i potten, til alenevinner. Jackson Avery var stor favoritt på Biri sist helg, men måtte se seg slått av Strong Case og Strong Pepper. Nå er motstanden noe enklere og Rennesvik (bildet) får fornyet tillit som storfavoritt, når Jackson Avery skal ut i V75-4. En del store favoritter preger spillprosentene, men vi leter som vanlig etter motbud og håper å finne noen gode skreller i analysen.
Som vanlig oppsummerer vi tips, anbefalinger og nødvendig statistikk så du slipper. Alt sammenfattes i vår ukentlige tipsrangering. Innleveringsfristen lørdag kl. 20:00 hos Rikstoto.
Tipset er nå klart!

Tipset er klart! 

V75-1

Type løp 2640 Volte Varm
Beste spor -12-1-2-14-15-5-6-3-4
A-hester B-hester (C-hester)
1-6 10-3-9-11 (12-7)

Omgangen starter med to volteløp langdistanse. Flere kommenterer at banene i Norge nå er svært raske og at det derfor kan være tungt å ta igjen tilleggene. Frode Hamre trener hele fire hester i dette løpet 3 Velvatter, 8 Given, 2 Tiffany Yellow og 1 Jetske Beemd. Sistnevnte er en av to hester uten tillegg og blir førstevalg av både spillere og ekspertene. Hamre velger å kuske denne selv og har sagt han går for å forsvare tetsporet, og tror absolutt hesten tåler den lange distansen. 6 Mira Prawo er i toppform og rekordforbedret seg i volte i årets første løp. Selvskreven A-hest. Bak disse følger flere motbud, hvor 10 Windy Ammik leverte en sterk prestasjon sist på Biri, mot Elitehestene. Helt avskrives skal heller ikke 9 Delicious Dream, 11 Wilma Leggrowbach og 12 Come Vacation som tross raden har møtt tøff motstand i det siste og kan overraske fra tillegg. 


V75-2

Type løp 2640 Volte Kald
Beste spor -12-1-2-14-15-5-6-3-4
A-hester B-hester 
8-10 11-5-12

8 Voje Piril er den beste hesten, mens 10 Førlands Odin er den mest formsterke. Sistnevnte gikk et sylskarpt løp i seieren sist og rekordforbedret seg i volte mellomdistanse på 25,8. Det er nesten sekundet raskere enn Voje Piril sin personlige bestenotering. Riktignok står Førlands Odin 20meter bak Voje Piril, men det er altså disse to hestene som skiller seg klart ut. Sterke voltetider finner vi også på 11 Valle Hugo og 12 Kaptein Kuling. Kaptein Kuling har nesten bare gått sprint i det siste, så det blir spennende å se om han takler overgangen til langløp. 5 Lome Perla er på gang og rekordforbedret seg sist. Står uten tillegg og kan kanskje blande seg i tetkampen. 


V75-3

Type løp 2140 Volte Varm
Beste spor -1-2-10-5-3-6-4
A-hester B-hester
12-10-2 8-3-1-9

1 Easy Winner og 2 Thai Eros er de to hestene uten tillegg, men Thai Eros er nok den som stikker i tet tett etterfulgt av Easy Winner. Thai Eros har vunnet fire av sine fem siste og er et klart motbud til de to spillfavorittene 12 Shankly Lane og 10 Gretzky Boko. Shankly Lane har vunnet fjorten av sine atten starter og er en topphest. Sies at den ikke gikk for full maskin sist, kanskje fordi det var relativt lav pengepremie, men er nok kraftig forbedret nå. Gretzky Boko har aldri vært i bedre form enn nå og rekordforbedret seg med over et sekund på mellomdistanse auto, i seieren sist. 8 Miracle Tile holder jevnt gode tider, viser stabilitet, form og kan kanskje overraske. 9 Credicone slo 3 Red Shankly R.S. sist løp og skal nok ikke avskrives helt. 


V75-4

Type løp 2140 Auto Varm
Beste spor -6-5-2-1-9-7-4
A-hest B-hest (C-hester)
2 3 (8-7-9)

Mange hadde store forventninger til 2 Jackson Avery sist etter 12,1a tiden på sprint i årsdebuten. Distansen ble nok litt for lang sist og ble som nevnt slått av Strong Case og Strong Pepper. Jackson Avery liker seg nok best på kortere distanser, men banen er kjapp og dette ser ut til å være en riktig seiersmulighet for en revansjesugen Erlend Rennesvik. 3 Admiral Knick blir det motbudet dersom man velger å gardere. Leverte toppløp i fjor høst, men har vært uheldig i sine to starter i år. Hamre selv gir hesten en god sjanse og mener hesten har mer inne enn den har fått vist. Ender nok med å jage Jackson Avery fra rygg, så gjenstår det å se hvordan det løser seg på oppløpet. Velger man å gardere i dette løpet kan C-hestene kanskje være verdt noen streker. 8 Sweet Lins imponerte i årsdebuten sist, 7 Roberto Brazz har fire strake andreplasser og nærmer seg både seier og storform. 9 Loveyou Hangover står litt vanskelig til, men kan fort få et fint ryggløp underveis. 


V75-5

Type løp 2140 Auto Kald
Beste spor -6-5-2-1-9-7-4
BANKER! (Reservehester)
5 Storm Jaro (4-6-1)

5 Storm Jaro blir omgangens eneste banker. Står i godt spor, er i kraftig utvikling og satt ny bestenotering igjen sist. Tre strake seiere i raden og skal ikke ha noen større utfordring med å komme seg til tet. 4 Sambo Ø.K. står med fire seiere på sine fem starter i år, er nok den tøffeste konkurrenten og er tidsmessig ikke så langt unna Storm Jaro. Blir nok en kamp mellom disse to, men ekspertene har klokketro på at Storm Jaro og Frode Hamre bare feier alle av banen. 


V75-6

Type løp 1609 Auto Varm
Beste spor -1-2-5-4-9-3-8
A-hester B-hester (C-hester)
9-4-10 8-6-5 (3-1)

9 Code Bon er åpenbart en fortjent favoritt, men har altså ikke konkurrert siden september 2018. Gikk et prøveløp i slutten av april, og rapportene derfra er positive. Kan fort avgjøre det hele alene. Men grunnet lang pause og manglende konkurranse er nok dette årsaken til at den garderes. 4 Calina er det naturlige motbudet og er langt bedre enn raden tilsier. Litt uheldig sist og har vært i Frankrike en god stund, og møtt knalltøff motstand der. Tilbake igjen i Norge nå og forventningene er store. Det er de også til 10 Red Bar som overrasket alle i seieren sist helg på Biri. Må huske at Red Bar slo både Ferrari B.R. og Lionel så sent som september i fjor. At den kan overraske igjen skal vi ikke se bort ifra. Geir Vegard Gundersen satser på tidlig tet for sin 6 Blueridge Sun og har ambisjoner om seier mot sønnen Magnus Teien Gundersen og Code Bon. Ellers er det flere gode hester med og skrellen sitter løst, dersom de store kanonene blant A-hestene skulle rote det til for hverandre. 


V75-7

Type løp 2140 Auto Kald
Beste spor -6-5-2-1-9-7-4
A-hest B-hest (C-hester)
7 12 (4-3-5-1)

I omgangens siste avdeling er det helt åpenbart at 7 Brenne Banker blir den store favoritten. Går nesten alltid gode løp og fullfører løpene godt. Rekordforbedret seg på Åby sist og Tengsareid har en gyllen mulighet for seier her. 12 Magnus Othello er med sin seierprosent på 64% det store motbudet til Brenne Banker. Men sporet trekker ned for Magnus Othello, tross at den har en sterk avslutning. Vant åtte av sine tolv starter i fjor, er på hjemmebane og Tjomslands store håp i omgangen. Riktignok har mange av hestene i dette løpet slått hverandre litt sånn fra tid til annen, men alles øyne på Brenne Banker og Magnus Othello. 

Nyeste tips: Sommerferie 🌞