Sørlandet lørdag 15. februar

Lørdag går turen til Sørlandet og det meldes om store nedbørsmengder som kan påvirke løpsopplegget. Det er allikevel fine løp og i V75-4 får vi nok en spennende sprintduell mellom Patent Leather og Floris Baldwin. I V75-7 skal Lars Anvar Kolle (bildet) ut med Voje Maren, som har hatt en liten pause etter overbevisende prestasjoner i høst. Kan han felle en feilfri Tangen Elvira?
Flere potensielle bankerforslag melder seg allerede, men spørsmålet er om de sikre nok. Vi har som vanlig oppsummert tips, anbefalinger og nødvendig statistikk.
Tipset er klart. Lykke til!

 

V75-1

Type løp 2140 Volte varm
Beste spor -1-2-10-5-3-6-4
A-hester B-hest
4-6-8 7

Tre hester skiller seg ut i omgangens første løp. 4 Outstanding O. kom fra tre strake seiere, før galoppen kom sist. Gikk allikevel et veldig bra løp og hentet seg inn til en finfin fjerdeplass. Uteblir galoppen har kusk Øyvind Hegdal en god sjanse med denne. 6 Red Shankly R.S. har vunnet begge sine starter i år. Møter tøffere motstand her, men kusk og trener Geir Mikkelsen mener formen er veldig god om dagen. 8 S.M.K Silvousplait årsdebuterer og får samtidig kuskebytte i Åsbjørn Tengsareid. Trener Siw Marie Kittilsen er usikker på formen etter pause og hesten skal gå med sko for anledningen. Men kapasitetmessig er den god nok for seier. 7 Höwings Venus innledet året meget bra med seier og andreplass. Sist på Åby feilet den seg derimot helt bort, men det er ingenting å si på formen er beskjeden fra stallen. 


V75-2

Type løp 2140 Auto kald
Beste spor -6-5-2-1-9-7-4
A-hester B-hester (C-hester)
4-5-1 3-9 (7-2)

4 Møller Viktoria er den beste hesten i feltet og nevnes som mulig banker. Har tre strake seiere i raden og møter også enklere motstand her. Kusk og trener Geir Gudmestad håper å legge seg tidlig i tet og forsvare sporet. 5 Smedtulla satt ny karrierebeste sist, formen er meget bra og fra et godt spor blir det interessant å se hva kusk Anette Frønes kan få til. 1 Tenk Nå Dina hadde en god sesong i fjor, men har ikke gått løp i år så langt. Blir nok overflydd fra start, men er god nok til å vinne. Bak disse tre er det jevnt gode hester, men felles for dem alle er at det har vært litt for mye galopper og svakere tider. På de mindre forslagene kan det derfor muligens holde med de tre favorittene.  


V75-3

Type løp 2140 Auto varm
Beste spor -6-5-2-1-9-7-4
A-hester B-hester (C-hester)
11-10 3-12-1 (2-6-5)

To hester skiller seg ut og er veldig vanskelig å skille. 11 The Baron endte på en andreplass sist. I samme løp endte 10 Orlando G.M. på tredje, med samme tid som The Baron. Begge satt ny karrierebeste på distansen i dette løpet og bakspor nå skal ikke ha noe å si for disse. Mulig lås. 3 Champs Elysees er på hjemmebane og med karrierebeste sist kan dette den nærme seg de to favorittene. 12 Excellent Maltin havner nok i skyggen av de to favorittene, men kan kanskje få et godt ryggløp og får kuskebytte i Tengsareid. Både 1 Costantine Coral og 2 O.M. Ebony har vært formsterke i år, men kan nok bli vanskelig å forsvare sporet mot kanonene der bak. 


V75-4

Type løp 1609 Auto varm
Beste spor -1-2-5-4-9-3-8
A-hest B-hest (C-hest)
5 7 (3)

Omgangens fjerde løp er det mange som løser ved å bankerspille 5 Patent Leather. De to siste løpene har den blitt slått av 7 Floris Baldwin, men Patent Leather står i bedre spor nå og Frode Hamre er veldig revansjesugen. Det er allikevel vanskelig å avskrive Floris Baldwin tross dårligere spor. Banker eller lås, det er altså disse to det står om. 


V75-5

Type løp 2140 Volte kald
Beste spor -1-10-11-2-6-14-9
A-hest B-hest (C-hester)
1 11 (9-5-12)

Nok en gang dukker det opp et tidlig bankerforslag i 1 Sambo Ø.K. som startet året med to strake seiere og gikk inn til karrierebeste sist. Står i beste spor og uten tillegg i dette volteløpet. Har kun gått ti løp i karrieren og har fire seiere på disse. Beste motbud er 11 Waxen som står på 40meter tillegg. Vant fire av sine seks starter i fjor og skal årsdebutere nå. Men spørsmålet er om ikke det blir for langt frem og det er mye som skal hentes på en formsterk Sambo Ø.K. De tre C-hestene har litt for svake tider og galopper i raden til at de skal kunne matche de to duellantene. 


V75-6

Type løp 2140 Auto varm
Beste spor -6-5-2-1-9-7-4
BANKER! (Reservehester)
5 Shankly Lane! (11-6)

Omgangens eneste enstemmige banker kommer med 5 Shankly Lane. Vant ni av sine elleve starter i fjor og har tretten seiere på sine seksten starter i karrieren. Trener Rune Wiig fungerer også mer eller mindre som fast kusk og radarparret årsdebuterer i dag. Veldig mye spilt, men det er ikke noe annet å si enn at Shankley Lane vinner dette løpet!


V75-7

Type løp 2140 Volte kald
Beste spor -1-10-11-2-6-14-9
A-hester B-hester (C-hester)
13-11-8-5 14-15 (6-1)

Finalen blir også omgangens mest åpne løp. Til og med i dette løpet er det foreslått et bankeralternativ. 13 Tangen Elvira er soleklar favoritt, har en enorm kapasitet og skal ikke ha noen problemer med å runde alle. Øystein Tjomsland som kusker henne uttaler også at han skal ha en god sjans på en god dag. MEN! Tangen Elvira er overhode ikke til å stole på og galopperer så ofte at det er umulig å la den stå umarkert. 11 Kos Odin innledet året med seier og skal være ytterligere forbedret til dette løpet. 8 Neslands Faksen feilet sist, men avsluttet fjoråret veldig sterkt. Står i et vanskelig spor, men i feilfri utgave denne gang kan den overraske. 5 Voje Maren er en vinnerhest og hadde en formsterk høst i fjor. Avsluttet året med en sterk tredjeplass tros galopp, men har altså ikke gått løp i år. Er mest betrodd av spillerne og må regnes med tidlig. Disse fire hestene bør nok med på bongen for å dekke opp Tangen Elvira, men bak disse igjen finnes det flere som kan overraske med full klaff. Kanskje kan det være lurt å bruke noen ekstra markeringen i denne finalen. 

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai