Solvalla lørdag 28. mars

Norge har som kjent avlyst alle travløp inntil videre, men svenskene fortsetter som normalt, riktignok uten publikum. Lørdag er det Solvalla sin V75-etappe og det er noen store kanoner som skal ut i Svenska Travligans finaleløp. Goop (bilde), Kihlstrøm, Skoglund, Adielson, Kontio og alle de andre svenske toppkuskene er på plass. Mye står på spill og vi skal som vanlig summere opp analyser, anbefalinger og nødvendig statistikk til en enkel tipsrangering. Tipset er nå klart!

Tipset er klart!

V75-1

Type løp 1640 Auto
Beste spor 4-5-7-3-6-1-2
A-hester B-hester (C-hest)
4-1-3 6-8 (7)

I omgangens første løp er det tre hester som skiller seg litt ut fra resten. 1 Golden Tricks er den raskeste hesten på sprint, men har ikke gått løp siden oktober i fjor. Kommer fra USA og debuterer i Sverige med dette løpet, som gir litt usikkerhet til hvordan den takler dette. Får et stort pluss med Kihlström som kusk, men mange tror denne blir overflydd fra start av 4 Ultra Bright. Ultra Bright startet året med ny bestenotering på mellomdistanse og kusk Adielson mener han skal ha en god sjanse hvis han kommer seg tidlig i tet. Forrige gang Ultra Bright møtte 3 Hevin Boko var i romjulen på Solvalla i fjor. Da var det Hevin Boko som trakk det lengste strået. Hevin Boko napper skoene og blir også å regne med i tetstriden. 


V75-2

Type løp 2140 Auto
Beste spor 5-4-2-3-1-6-7
Banker! (Reservehester)
5 King of Everything! (1-2)

Til tross for at hestene på strek er lynraske fra start, er det ingen som tror de kan stå i mot 5 King of Everything. Har vunnet sine tre siste løp, står i beste spor og det er vanskelig å se hvordan Claes Svensson ikke kan vinne dette. Etter strykningen av 11 Maestro Crowe blir det bare enda mer tydelig. King of Everything vinner dette og blir en klar Banker!


V75-3

Type løp 2140 Auto
Beste spor 5-4-2-3-1-6-7
A-hest B-hester (C-hest)
5 6-3-11-2 (8)

5 Disco Volante kunne vært vår andre banker. Står også i beste spor og har en imponerende seiersrekke i år. Utfordringen er at Disco Volante liker seg klart best på kortere distanser og har ikke vunnet på mellomdistanse siden 2018. Til tross for dette virker den veldig ivrig nå og blir et soleklart førstevalg. Større fordel av distansen har 6 Gareth Boko som også har en imponerende rad, med fire seiere av fem starter i år. Bak disse er det flere sterke kandidater. Verdt å merke seg er 11 Elian Web den nest raskeste hesten i feltet og har imponert stort på mellomdistanse så langt i år. 


V75-4

Type løp 2140 Volte
Beste spor 1-2-3-4-6-5-7
A-hester B-hest (C-hester)
2-12 6 (4-9-11)

Etter den store forhåndsfavoritten Rexine ble strøket, øker vinnersjansene for 2 American Hill og 12 Princess S.W. betydelig. American Hill anses for å være den beste hesten og har imponert med tre strake seiere i år. Før dette hadde hesten en lang historie med mye galopper og det er nok flere som ønsker et motbud, med galoppene friskt i minne. 12 Princess S.W. blir andrevalget, men har altså 20m tillegg å hente på favoritten. Skal gå uten sko for første gang og Peter Untersteiner som trener og kusker, har stilt seg inn på dette løpet. Bjørn Goop trener og kusker selv 6 Anthara Bi. Bare det i seg selv gjør at vi holder et lite øye med denne også. 


V75-5

Type løp 2140 Auto
Beste spor 5-4-2-3-1-6-7
A-hester B-hester (C-hest)
5-7 9-2-1 (8)

Et sterkt felt preger omgangens femte løp. Allikevel er det to hester som skiller seg ut, og nok en gang er det spor 5 som har favoritten. Når Kihlström stiller med 5 Man At Work er den nesten alltid favoritt. Imponerte stort sist og slo blant annet vår egen Floris Baldwin. Nest sist tapte den riktignok mot 9 Grainfield Aden. Man At Work trives nok best på kortere distanse, men napper skoene og blir førstevalg. 7 Martin de Bos innfridde som favoritt sist og takler distansen meget bra. Sporet trekker litt ned og Adielsson får en tøff oppgave, men med litt klaff i sporvalg kan den skummel. Grainfield Aden står også litt vanskelig til i sporet. Kan bli tøft å komme forbi Martin de Bos, men har overrasket før og skal ikke avskrives tross dårlig spor. Tredjevalg. 


V75-6

Type løp 2140 Auto
Beste spor 5-4-2-3-1-6-7
A-hest B-hester
3 10-1-7-5

3 Strong Heartbeat er en alternativ banker for mange. Har vunnet seks av syv løp i karrieren, hvorav begge i løpene i år. Blir mye spilt og mye betrodd, men det er altså en stor fare for at den havner i dødens og 1 Betting Rebel er rask fra start. Skulle derimot Ulf Ohlsson slippe Betting Rebel ned i feltet er veien klar for Strong Heartbeat. 10 My Sweden er i knallform om dagen og har vunnet fire av sine fem siste. Tapte riktignok for Strong Hearbeat nest sist, men da fra et vanskelig spor hvor My Sweden havnet i dødens. Mange mener den har mye krefter spart, er revansjesugen og blir det klareste motbudet til favoritten. Verdt å merke seg at 7 Melby Guard blir spilt til fjerdevalg. Blir vanskelig å gjøre noe med teten, men med riktig løpsopplegg kan den overraske på oppløpet. Et lite varsel på denne.  


V75-7

Type løp 2140 Auto
Beste spor 5-4-2-3-1-6-7
A-hester B-hester (C-hest)
6-7-2 10-11 (1)

Omgangens siste avdeling står først og fremst mellom tre hester. 6 Burning Man har vunnet over halvparten av sine løp i karrieren og alle sine tre løp i år. En åpenbar vinnerkandidat. Rapporten fra trener Petri Puro er at hesten har vært litt syk i det siste og det er litt usikkerhet knyttet til formen. Mange har fått med seg dette og noen eksperter velger til og med å banke 7 Thriller N.P. Det kan vi godt forstå. Vunnet fire av sine fem siste starter, napper skoene og Carl Johan Jepson vil nok posisjonere seg etter hvor Burning Man sitter. 2 Adde S.H. og Peter Untersteiner har også levert toppløp i det siste. Sist med nye rekord på sprint. Står godt inne i sporet og er kanskje den eneste som kan holde unna for de to favorittene, hvis den får sitte i tet. 10 Religious har også et par seiere med seg i bagasjen og kan få et fint ryggløp underveis. Ikke helt ute den heller. For de som har lite igjen å spille for i dette løpet er kanskje en lås på 6 Burning Man og 7 Thriller N.P et godt alternativ. 

Nyeste tips: Bjerke lørdag 17. februar