Oslo Grand Prix-spesial søndag 14. juni

Gigantene møtes i Oslo Grand Prix på Bjerke Travbane. Flere utenlandske topphester tar turen til Norge, deriblant fjorårsvinneren Vitruvio fra Italia som blir favoritt. Den av de norske hestene som skal ha best sjanse heter Looking Superb (bildet) som var nære på å ta seieren i verdens største travløp Prix ​​d’Amérique i 2019. Det mangler ikke på utfordrere og vi analyserer alt av tilgjengelige tips og anbefalinger, legger inn sporstatistikk og koker det hele ned til en enkel tipsrangering som forhåpentligvis blir din guide til travfesten på søndag. Tipset er klart!

V75-1

Type løp 3140 volte varm
Beste spor 7-1-8-14
A-hest B-hester (C-hester)
10 12-15-14-2 (11-6-3)

Langdistanseløp over 3140 meter med voltestart, hvor de største favorittene starter med 40 meter tillegg. 10 Tessy d’Ete er en nyervervelse på stallen til Jerry Riordan som ser såpass lovende ut at man kan vurdere å bruke den som banker. Det er likevel ingen unghester som starter sammen med denne der bakerst og vi rangerer 12 Etenclin foran 15 Ragazzo da Sopra og det store norske håpet 14 Noble Superb. Det finnes lite sporstatistikk tilgjengelig for nettopp denne type løp, så akkurat den kan du ta med en klype salt. Likevel er det et faktum at tendensen ved voltestart er at de som starter fra strek oftest vinner, og man bør derfor i det minste vurdere å ta med 2 Strong Case som både kapasitets- og formmessig ser ut til å kunne være den som kan holde unna favorittene fra strek.


V75-2

Type løp 1609 auto varm
Beste spor 1-3-4-5-6-2
A-hest B-hester
1 6-3-2-8-4

Trener Trond «Buller’n» Anderssen og kusk Kristian Malmin blir favoritt med 1 Indiana Fortuna, og det er ikke umulig at det er snakk om dagens billigste banker. Hesten har ikke prestert noe særlig i det siste og galopperte fra bakspor sist, men var enorm på samme distanse på Jarlsberg i april. I dag blir det amerikanervogn og optimal balanse. Klarer Malmin bare å holde tet fra start er vi temmelig sikre på at dette er vinneren i løpet. Bak denne mangler det ikke på utfordrere, og vi rangerer 6 The Baron foran 3 Shapes, 2 Unblemished Record, 8 Tayno Destrier og 4 Staro on the Rocks.


V75-3

Type løp 1609 auto varm
Beste spor 1-3-4-5-6-2
Lås (reservehest)
4-3 (7)

Mange vil nok gå for 4 Zarenne Fas som banker i dette sprinterløpet, og vi skal egentlig ikke påstå at det er feil, men 3 Lewis Ale som starter på innsiden har vært en «nestegangshest» så mange ganger nå at vi ikke våger å spille uten. Trener og kusk Peter Untersteiner går for tet fra start, og om han når fram dit vil det bli et oppgjør mellom ham og Tom Erik Solberg med favoritten i dødens posisjon.


V75-4

Type løp 2100 auto varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester
4-2-5-11-3 9-12

Omgangens vanskeligste spilleløp og vi anbefaler bred gardering. Det er utrolig tett i toppsjiktet hvor Hamre-hesten 4 High Into The Sky rangeres knepent foran 2 Sam the Man, 5 Twigs Caesar, 11 Ivan B.R. og 3 Hands Down. Mest sannsynlig tøff kjøring fra start, men det betyr også at både 9 Alpha Scarlet R.R. og 12 Undigious Diamant kan komme overraskende kjapt med sparte krefter mot slutten. OBS!


V75-5

Type løp 1609 auto kald
Beste spor 3-1-4-5-6-2-7
Banker (reservehester)
1 Odd Herakles (3-5)

Noen fristes til å spekulere i mot, men det skal ikke være nødvendig.
Måten 1 Odd Herakles holdt unna for selveste Månprinsen på oppløpet under Elitkampen på Solvalla sist var så overbevisende at man ikke bør tenke på noe annet enn å banke kaldblodskongen i dag.


V75-6

Type løp 2100 auto varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
Lås (reservehest)
5-6 (9)

Desidert beste hesten feltet, både formmessig og kapasitetsmessig, heter 5 Calina og kommer fra Stall Hamre utenfor Larvik i Vestfold. Presterte meget godt til tredje sist og satte ny rekordtid, men ble overflydd av Madelen L.T.C. som deltar i neste løpet/OGP. Det er derfor ingen Madelen med i dette løpet, men 6 Code Bon er kapasitetsmessig en såpass god hest at den også bør med. Det ser ut til at formpilen peker oppover, og er den bare ørlite forbedret fra forrige løp så kan den ta ned favoritten. 9 Gogo Hall kan muligens også utfordre, men vi tror det blir for altfor tøft å hente en lengde fra bakspor i dag også.


V75-7

Type løp 2100 auto varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester (C-hester)
1-5 4-2-9 (7-6-3)

Rosinen i pølsa er Oslo Grand Prix og årets utgave er kanskje det mest åpne løpet siden Twister Bi overrasket alle og tok ned Lionel over oppløpet i 2017. De to største favorittene til å vinne er finske 1 Elian Web og fjorårsvinneren 5 Vitruvio. Jorma Kontio kusket Vitruvio i fjor, men sitter opp bak Elian Web i år. Björn Goop har nettopp overtatt Vitruvio fra Alessandro Gocciadoro og du skal ikke se bort ifra at det blir en dobbel OGP-seier for den italienske hingsten. Det som åpner opp løpet er at ingen av de to favorittene ser ut til å ha prikket inn formen og det blir derfor interessant å gardere. 4 Mister F Daag er vår førstehest i B-gruppen og vi rangerer denne sammen med 2 Ble du Gers foran det store norske håpet 9 Looking Superb. Formhesten i C-gruppen heter 7 Madelen L.T.C. som har levert meget overbevisende i det siste. Det kan bli tøft for hoppa å måle seg mot resten av motstanden, men helt avskreven skal hun ikke være. Fra Tyskland kommer 6 Tsunami Diamant som statistisk sett står i beste sporet. Merk deg også at Frode Hamre aldri har hatt hest med i OGP tidligere. I år har han plutselig tre hester og det er faktisk første gang Hamre deltar selv. Stallen er med andre ord i overtall, og kan lage trøbbel for de andre i løpet. Da kan det også hende Hamre kommer hamrende nedover oppløpet med 3 Rebella Matters til slutt.

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai