Leangen lørdag 25. januar

Lørdag gjester V75 Trondheim og Leangen travbane. Noen store favoritter skiller seg ut, men med Norges lengste oppløp åpnes det muligheter for de spurtsterke fra bakspor. Ole Johan Østre starter det hele i V75-1 med en formsterk Stumne Fyr, som innfridde favorittstempelet på Bjerke i årsdebuten. I V75-2 følger Åsbjørn Tengsareid opp med Indigo River, som satt bestenotering på distansen sist og ser ut til å være i sitt livs form.
Vi leter selvfølgelig etter de dype dragene, men som vanlig lar vi statistikk, tips og anbefalinger tale for seg.
Alt oppsummeres i en enkel oversikt som publiseres senest 2 timer før innleveringsfrist på lørdag.
Tipset er publisert.

V75-1

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor 11-15-2-9-4-1-12
BANKER! (Reservehester)
9 STUMNE FYR! (2-1-4-5)

Det meste klaffer for 9 Stumne Fyr om dagen. Tidsmessig klart bedre enn konkurrentene på volte og tillegget skal ikke ha noen stor betydning i dette løpet. Sporet kunne dog vært bedre, men dette fikser Ole Johan Østre uten problem. (Den sterkeste tiden i mot har 5 Helle Spik, med 27,1 på distansen fra Leangen tidlig i januar. Galopperer annethvert løp, og med galopp forrige gang skal hun statistisk sett holde seg unna galoppen nå)


V75-2

Type løp 2140 Auto Varm
Beste spor 4-5-6-2-8-7-1-3
A-hester (Reservehester)
1-2-9  (11-5)

Tre hester skiller seg ut i omgangens andre løp. Ikke overraskende er det 1 Indigo River som blir favoritt. Gikk tiden kraftig ned fra andreplassen nest sist og satt dermed bestenotering på distansen sist med sterke 15,9a. Sporet trekker dog ned og må regne med å bli overflydd av 2 Odd Special Girl, som noe overraskende havner som vårt andrevalg. Holder seg stabil på gode tider, er meget startrask og stikker nok tidlig i tet. 9 Yesyesyes er feltets raskeste hest på distansen. Tapte knepent mot 11 Florentin på Leangen tidlig i januar, men stod da i spor 12 og har noe bedre spor nå. 

V75-3

Type løp 2140 Auto Varm
Beste spor 4-5-6-2-8-7-1-3
A-hest B-hester (C-hester)
3-1-5 12 (10)

Det spås noe lavt tempo over omgangens tredje avdeling. 3 R.M.G Lady in Red har vært ute i løpspause siden september i fjor, men avsluttet med bestenotering da. Kuskes vanligvis av Jomar Blekkan, men får ny kusk på Leangen med trener Tor Arne Eggen. Største motbud er 1 Kiss Me som startet året med seier i sprinten sist. Distansen er lengre nå, men er rask fra start og kan forsvare tetsporet hele veien inn. Også denne får kuskebytte fra Dalen til Thomas Mjøen. 5 Take It Easy hadde en liten løpspause fra november, men var tilbake i et finfint løp i forrige uke. Blir tredjevalget i tet-trioen. 


V75-4

Type løp 1640 Auto Varm
Beste spor 3-4-6-2-1-5-10
A-hest B-hester (C-hester)
5 4-9 (1-8)

5 Avery kunne fint vært en banker etter sprintseieren på 13,7a sist lørdag på Momarken. Gikk 17 løp i fjor uten seier, men overbeviste altså sist og skal ut i ny sprint. Høitomt fortsetter som kusk og er stor favoritt i dette løpet. Første motbud er 4 Bestbyarsenal som avsluttet fjoråret med 2 strake seiere, med Magne Olsen som kusk. Var en tur innom Sverige hvor Magnus Djuse tok kuskejobben uten noen videre suksess. Magne er tilbake nå, så får vi se om han fortsetter der han slapp. Sporet er bra, men Bestbyarsenal har høyt fartstempo som passer bedre på lengre distanser. 9 Robin G.T. er den raskeste hesten i feltet på sprintdistanse. 10,9ak er riktignok fra 2018, men viste fremgang sist og må regnes som en outsider. 


V75-5

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor 11-15-2-9-4-1-12
A-hester B-hester 
9-6 12-14-3-15-7

Det mest åpne løpet i omgangen kan muligens låses på to hester. 9 Vill Jerven er på hjemmebane og ser ut til å levere gode løp på Leangen. Har ikke vært like heldig på bortebane. Får kuskeforsterkning i Dalen og blir knepen favoritt. 6 Valle Gulla har møtt tøffere motstand før og har en noe enklere oppgave her. Trenes og kuskes av Kristine Kvasnes og blir andrevalget. Skulle man derimot velge å markere for flere hester, så er motbudene mange. Interessant er det jo forsåvidt at 3 Holene Stjernen har tre strake seiere i raden og har med dette et lite momentum. 12 Theodor er eldstemann i feltet med sine 12 år og har gått hele 132 løp i karrieren. Har ikke de største prestasjonene, men etter andreplassen sist blåste det nytt håp i den gamle vallaken. 


V75-6

Type løp 2140 Auto Varm
Beste spor 4-5-6-2-8-7-1-3
A-hester B-hester 
9-10-8 4-1

Tre hester skiller seg ut også i omgangens sjette avdeling. 9 Roi Du Monde årsdebuterer etter en sterk tidsmessig avslutning på fjoråret. Kunne stått med to strake seiere, men fikk løpet ødelagt sist. 10 Strong Case står litt vanskelig til i sporet, men 15,5a tiden (på Jarlsberg i romjulen) står seg ganske bra i dette selskapet. 8 Master De Pan hadde en løpspause helt tilbake fra mai i fjor, men var tilbake på Leangen lille julaften og gikk rett inn til seier da. Boye Ølstøren ser ut til å ha funnet tonen med denne og prosentvis er den på pallen over 50% av alle løp den stiller til start. Lite spilt og kan gi god verdi. 


V75-7

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor 11-15-2-9-4-1-12
A-hester B-hester (C-hester)
8-2-12-6 1 (9-10)

Omgangens siste løp består av et erfarent felt og blir veldig åpent. 8 Tante Ragnhild er foreslått noe overraskende som banker av enkelte tipsere, men det er mye sterke motkandidater. 2 Trø Hera ser ut til å bli spillernes favoritt og har vist stabil god form over lang tid. Går godt på volte og satt sin bestenotering i karrieren så sent som i juni i fjor. Har holde seg rundt der og er nok spillfavoritt med rette. 12 Pave Faks er nok den beste hesten i feltet, men har mange galopper i raden. Ikke helt til å stole på med andre ord, men feilfritt er den mer en god nok selv fra bakspor. 6 Bokli Teddy har gått en rekke fine volteløp i det siste og har vist knallform i vinter. 1 Mine er også et interessant objekt som ikke skal avskrives helt. Vi anbefaler fire-fem hester, men det er mye erfaring i feltet og spillmessig et vanskelig, men godt løp. 

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai