Forus lørdag 6. juni

Forus inviterer til V75 på lørdag og Rikstoto frister med Superpott med mulighet for 12mill til alenevinner. Anders U.S. V75-1, klarte ikke helt innfri favorittstempelet forrige helg, men får fornyet tillit av spillerne nå og jakter sin femte seier for sesongen. Sambo Ø.K. er tilbake i V75-2, mens vi får en thriller i V75-3 når Thai Eros skal forsøke å forsvare sporet mot Credicone og og Brage Hindø. Spennende blir det også i V75-6 når Diesolo de la Lune og Åsbjørn Tengsareid (bilde) skal ut i 2550 volte. Diesolo står med fire strake andreplasser, men har en gylden mulighet fra spor 1 denne gangen.
Vi oppsummerer som vanlig tips, anbefalinger og nødvendig statistikk i en enkel tipsrangering.
Tipset er klart!

Tipset er klart! Husk innleveringsfrist hos Rikstoto kl. 20:00

V75-1

Type løp 2040 Volte Varm
Beste spor -3-2-1-14-4-6
A-hest B-hester (C-hester)
10 12-5-9 (2-1-8)

10 Anders U.S er en alternativ banker for mange. Hadde fire strake seiere før Bjerke sist helg. Ble innestengt der, men trener og kusk Pål Buer manøvrerte seg godt ut av siste sving og sprintet til en fjerdeplass tross alt. Satt ny bestenotering på distansen og er i meget god form. Møter litt enklere motstand i dag og skal normalt ikke ha noe problem med 20m tillegg. Dette bør Anders U.S. vinne. Det som allikevel gjør at noen ønsker å gardere er at Anders U.S. ikke har gått volte siden mars. Gikk da på 17,5 i seieren der. Både 5 Duke Esterel og 12 Vittoria B. har gått strålende volteløp i det siste. Vittoria har gått to jevne volteløp på rekordtid 16,3. Samme tid har også 9 Heinz B.R. som i skrivende stund er spilt 0,8%!! Hvis alt går etter planen vinner Anders U.S. dette løpet, men se altså opp for mega-skrellbudet Heinz B.R.   


V75-2

Type løp 2040 Volte Kald
Beste spor -3-2-1-14-4-6
A-hester B-hester (C-hester)
10-7 11-5 (2-3)

10 Sambo Ø.K. er nok et bittelite knepp bedre enn 7 Kleppe Vesten. Men Sambo Ø.K. har surret det til en del i det siste og oppleves som usikker, men har altså vunnet fem av syv starter i år. Møter som nevnt Kleppe Vesten som kommer fra fire strake seiere med sin faste trener og kusk Tom Erga. Satt nylig bestenotering i volte og har mer inne. 11 Smedheim Staut er i knallform om dagen og har bare gått ned tidene så langt i år. Sist med ny rekordforbedring i andreplassen på volte. 5 V.G. Prinsen er også i storform og nærmer seg 26-tallet på volte. 


V75-3

Type løp 2040 Auto Varm
Beste spor -4-11-1-10-6-3-9
Banker! (Reservehester)
2 Thai Eros (11-1-9)

Omgangens første banker kommer i avdeling tre, med 2 Thai Eros. Har gått meget gode løp så langt i år og imponerte stort på Jarlsberg i midten av mai, da den slo Pantani og samtidig gjorde sitt livs løp i autostart. Er lynrask fra start og med Norges tredje beste kusk så langt i år, Åsbjørn Tengsareid, skal dette være en enkel oppgave. Blir riktignok veldig mye spilt og vil man gardere er det verdt å nevne stallkameraten 1 Loveyouhangover endte på andreplass, bak Thai Eros i løpet på Sørlandet nest sist. Vil nok fra spor 1, prøve å ta los på Thai Eros og henge med så lenge det går. Om det går, er noe annet. Hestene 9, 10 og 11 er heller ikke helt borte på en god dag. Men så startrask som Thai Eros er, kan vi ikke la være å bankerspille! 


V75-4

Type løp 2040 Volte Kald
Beste spor -3-2-1-14-4-6
A-hester B-hester
4-3-11 1-12-7-9

Omgangens kanskje jevneste løp, hvor bred gardering anbefales. 4 Troll Sterk Viking er nok riktig favoritt, men 3 Pøylefanten står på innerspor og kan fort være hesten som tar tet. 11 Tangen Elvira kan på en god dag runde hele feltet selv fra spor elleve, men galoppfaren er stor. 1 Flytin er på hjemmebane og alle karrierens 37 starter har gått på Forus. Har altså aldri gått på en annen bane. Trener og kusk Torstein Gudmestad kjenner Forus som sin egen baklomme og fra spor 1 kan dette være et helt riktig løp. 12 Oriola er alltid et objekt, hvis ikke den er favoritt. 7 Lykkje May er blant de raskeste i feltet, men har ikke helt fått det til i det siste. Mange gode hester i dette løpet. Kan være verdt noen ekstra markeringer. 


V75-5

Type løp 2550 Volte Varm
Beste spor -1-10-2-14-3-4-11-12
A-hester B-hest (C-hester)
11-1-10 3 (6-2)

En trio skiller seg ut i alle tips, anbefalinger og uttalelser. Ryktes om at 11 Red Shankly R.S. napper skoene og som om ikke Geir Mikkelsen mener alvor, viser han det hvertfall nå. 1 Diesolo de la Luna er hesten å slå. Har aldri vært bedre enn sine starter i år, med pallplass i alle løp og stadige rekordforbedringer. Har fire strake andreplasser i raden og trener og kusk Tengsareid er nok sulten på en seier nå. Står i beste spor på distansen, uten tillegg og har et meget godt løp på papiret. 10 Zimmer Grif og Frode Hamre må også tas med i beregningen. Leverte et godt løp på Jarlsberg i Pinsen, men må prestere bedre nå om den skal kunne passere Diesolo de la Luna. For de bredere bongene kan 3 Thai Athena muligens være verdt en strek. Gått fine løp i det siste, men blir mest som outsider å regne mot trioen i topp.   


V75-6

Type løp 2040 Volte Kald
Beste spor -3-2-1-14-4-6
A-hester B-hest (C-hest)
7-2-4-9 10 (8)

7 Magnums Othello har gått et par løp i Frankrike tidligere i år, og var nok litt preget etter den kom tilbake til Norge. Har hatt en måneds løpspause og sørlendingen er nok en riktig favoritt i dag på Forus. 2 Trø Hera er en av to hester i løpet uten tillegg. Har fått med seg et par seiere og en andreplass i sine fem starter i år, holder stabil form og Simen Bjørbæk Jessen tar kuskeansvaret for anledningen. Har en fin oppgave og kan fort være vinneren dette. 4 Moe Tjalve gjorde et imponerende løp i volte sist. Et løp 9 Tangen Piril forøvrig vant. Disse to står ut som de klareste motkandidatene til de to spillfavorittene og bør med på bongen. Et lite varsel setter vi ved 8 Bacchus Ø.K. som endte på fjerdeplass sist, bak Tangen Piril og Moe Tjalve. Med så lite spill på seg, kan den vøre verdt en ekstra markering hvis man uansett velger å streke for flere i dette løpet. 


V75-7

Type løp 1600 Auto Varm
Beste spor -5-4-2-6-3-8-7-1
Banker! (Reservehester)
7 M.S. Triple J. (1-3-2)

Omgangens andre banker kommer i siste avdeling. 7 M.S. Triple J. har vært over grensen i Sverige noen ganger og virkelig fått matchet seg mot flere topphester. Har imponert med sterke tider og gode løp, mot knalltøff motstand. Viktig å ikke la seg skremme av raden, da den har blitt innestengt og vært litt uheldig med løpsopplegget. Nå derimot ser det langt enklere ut.  Hamre napper skoene og kommer mest sannsynlig å dundre rett i tet og rett i mål, i denne sprintøvelsen. Banker!  

Nyeste tips: Sommerferie 🌞