Bjerke onsdag 15. januar

Forrige onsdag ble det noen skikkelige dype skreller og ingen utbetaling for sju rette. Denne uken er det to V75-omganger på Bjerke og onsdag har noen ordentlig fine løp på programmet. Concerto De Lou avsluttet fjoråret formidabelt og skal ut i montèløp i V75-5. Ser ut til å stortrives med Kristine Kvasnes og jakter seier i sin første start i 2020. Bragevinn avsluttet også fjoråret på mesterlig vis og med Dag-Sveinung Dalen tilbake på denne, blir også Bragevinn stor spillfavoritt i V75-4.
Innfrir favorittene denne onsdagen eller blir det igjen dype drag på Bjerke?
Vi samler som vanlig alle tips, anbefalinger og nødvendig statistikk til en enkel tipsoversikt som ferdigstilles senest to timer før innleveringsfrist.
Tipset er nå klart og lagt ut.

Her bankes det over en lav sko og i hele 5 av løpene foreslås det bankerspill. Omgangen bærer litt preg av dette og det er nok mange som ikke stoler helt på de store favorittene, og derfor prøver seg med alternative bankere. Når vi oppsummerer alle tips, analyser og nødvendig statistikk ender vi allikevel opp med følgende Bankere: 

5 BRAGEVINN (V75-4)

9 STUMNE FYR (V75-7)

V75-1

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor 1-4-12-3-13-11-14
A-hester B-hester (C-hest)
6-2-7-8 4-5 (1)

Omgangens første løp blir jevnt og det er vel ingen som er helt utenfor rekkevidde. 6 Sirikit blir imidlertid mest betrodd og er nok en riktig favoritt, men sporet trekker litt ned og møter mange motbud. 2 Tana Faksen startet året med en andreplass og en seier. Står 20meter bedre inne en Sirikit, men kan være noe preget av tette løp. 7 Dæmro Kjempen er tilbake etter en liten løpspause etter å ha rotet det litt til sent i høst. Beholder Eirik Høitomt som kusk og hvis pausen har gitt resultater bør den regnes med. Mange holder en liten knapp på 8 Ådne Kommandør, som for anledningen får Gunnar Austevoll som kusk og er et godt spill i omgangen. Godt spill og er også 4 Mila som til tross for litt blandede plasseringer, aldri har galoppert. Står statistisk sett i nest beste spor, er første hest på tillegg og blir kraftig kuskeforsterket med Dag-Sveinung Dalen. Vi setter selv denne som et objekt i løpet. 


V75-2

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester 
5-6-3-2 4-9

Spillfavoritten i kveldens andre avdeling er 5 Best Regards, som ser ut til å trives på Bjerke og satt karrierebeste på distansen nest sist. Er nok den beste hesten, fortjent favoritt og bankes på flere av tipsene. Men ikke alle er like trygge på formen og setter spørsmålstegn etter den galopperte seg bort på Färjestad sist. Derfor blir den også mye gardert. Første motbud blir 6 Bolero, som til tross for en noe trøblete høst, har kapasitet til å vinne og står nå i beste spor. 3 Royal Unibrew var innblandet i et uhell sist, men har levert gode tider og satt karrierebeste med 16,2a på samme distanse på Bjerke i slutten av november. I det samme løpet satt også 2 L.V. What A Hunk karrierebeste med 15,8a og gikk inn til en råsterk andreplass, bare slått av Eldorado Gracieux. Disse to bør nok regnes med, dersom man ikke stoler helt på favoritten. Vi ønsker selv å trekke frem 4 Emerick, som gikk et kjempeløp sist onsdag på Bjerke. Fikk et godt ryggløp på vinneren Indigo River, som holdt nesten hele veien inn mot mål. Manglet litt på toppfarten på slutten og endte på en fjerdeplass, men imponerte stort mot kanonene i det løpet. Er i fin utvikling og kan overraske. Vi setter et lite varsel på denne. 


V75-3

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor 1-4-12-3-13-11-14
A-hest B-hest (C-hester)
7-3 1 (9-5)

Kveldens tredje avdeling kan muligens låses på to hester. 7 Uberg Lisa blir førstevalget i vår rangering når vi oppsummerer. Vant enkelt i sesongdebuten på Klosterskogen sist og kan ha spart en del krefter på det. Satt karrierebeste i nettopp dette løpet, så kunne det er helt åpenbart at den kunne gått raskere med litt kamp der fremme. Og kamp får den definitivt i 3 Stjerna Mi, som avsluttet fjoråret med tre seiere på sine fire siste starter og står noe bedre inne spormessig enn Uberg Lisa. Det er disse to det meste handler om, men de står også på 20meter tillegg uten at det ser ut til å påvirke spillerne. For de som håper de to favorittene roter det til, står altså 1 Snuppa H.B. i beste spor og er en av de to hestene uten tillegg. Har fire gallopper i raden, men klarer Tengsareid å unngå galopp kan Snuppa H.B. forsvare tetsporet.


V75-4

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor 1-4-12-3-13-11-14
BANKER! (Reservehester)
5 BRAGEVINN! (6-2-3)

Omgangens første banker kommer i fjerde avdeling med 5 Bragevinn. Har levert flotte løp i vinter og har vært på pallen i alle sine fem siste. Møter noe enklere motstand enn tidligere, men det er verdt å merke seg at både 6 Malala og 2 Alm Norinda har ørlite bedre bestenoteringer på distansen på volte. Sporet trekker også litt ned for Bragevinn, som får det trangt når starten går. Men vi skal ikke forvirre noen. Det er Bragevinn det handler om og med Dalen tilbake som kusk skal dette være en sikker vinner!


V75-5

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester
3-4-7 6-5

Mange er fristet til å banke 3 Concerto De Lou i kveldens Montèløp, og det forstår vi godt. Det er kun Kristine Kvasnes som klarte å vinne med denne i fjor, liker montéformatet godt og skal ikke se bort fra at det blir en ny seier for Kvasnes i kveld. En annen franskoppdrettet hest som det knyttes store forventninger til er 4 Djarpur Dry. Debuterer i montè og Siv Emilie Løvvold rapporterer at den har trent bra og kommer godt forberedt til dette løpet.  Hadde en sterk sesong i fjor, tross mye rot på slutten, men mange mener montéformatet kan passe denne godt og at hesten kan bli bra på monte fremover. Svaret får vi i kveld. 7 Match Queen hadde også en sterk fjorår-sesong og trives godt i fomatet. 6 Dynamite Hornline er i toppform og har fine plasseringer i raden. Det har også 5 Belle Ami Butcher, som interessant nok satt karrierebeste med tredjeplassen i løpet som Concerto De Lou vant sist. Blir lite spilt og et interessant objekt synes vi. 


V75-6

Type løp 1609 Auto Varm
Beste spor 1-3-4-5-6-2-7
A-hester B-hest (C-hester)
3-4-1-7 10 (11-2)

Et åpent løp venter i omgangens nest siste avdeling. 3 Harmke Schermer og 4 Corona skiller seg noe ut spillmessig, når prosentene fordeles. Begge er opplagte vinnerkandidater og står godt til i sporet. Harmke Schermer imponerte sist med karrierebeste på sprint (15,0ak) og mange er nok spente på om dette kan gjenta seg i kveld. Corona har en imponerende rad, men leverte ikke helt til forventningene sist. Debuterer på sprintdistanse og ryktes også om at den skal nappe skoene for første gang i karrieren. Corona får også ny kusk i Åsbjørn Tengsareid. I beste spor står 1 L.H. Starline, som også er rask fra start. Kan muligens holde tet hele veien. 7 N.Y. Lovemelikeyoudo har galoppert annenhver gang i det siste, men skal statistisk sett holde seg på bena i kveld. Gjør den det, er den god nok til å vinne selv fra et litt dårlig spor. 10 Dani`s Princess ser ut til å trives på sprint og har en bestenotering på 14,1ak fra i høst. Løser det seg der bak for Kristian Malmin, skal man ikke avskrive denne heller.  


V75-7

Type løp 2140 Volte Kald
Beste spor 1-4-12-3-13-11-14
BANKER! (Reservehester)
9 STUMNE FYR! (8-6-5)

Omgangens siste banker kommer i omgangens siste løp. 9 Stumne Fyr vant enkelt over motbudet 8 Vollanfaks i romjulsløpet på Bjerke sist, selv fra vanskelig spor. Sporet er også vanskelig nå og det blir også trangt for denne bankeren når starten går. Mange håper nok at Vollanfaks reverserer tapet etter galoppen sist. Blir kuskeforsterket i Austevoll og er eneste motbud på papiret til Stumne Fyr. Men igjen, vi skal ikke forvirre. Stumne Fyr skal vinne dette!

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai