Biri lørdag 2.mai

Endelig er V75 tilbake i Norge og Biri byr på Gulljackpot og 16mill til alenevinner. Et meget etterlengtet gjensyn med Eliten i varmblods venter i V75-6 som ett av kveldens høydepunkt. Per Oleg Midtfjeld (bilde) og Ferrari B.R. skal ut mot blant annet Floris Baldwin, Gretzky B.R., Deep Sea Dream, Max Brady, Radieux og Always on Time. Det lukter svidd allerede og vi kan nesten ikke vente til det kommer i gang.
Vi innhenter som vanlig alle tilgjengelige tips, anbefalinger og nødvendig statistikk, og skal som alltid oppsummere det hele i en tipsrangering så du slipper.
Husk innleveringsfrist kl. 20:00.
Tipset er klart!

Tipset er klart!

Husk innleveringsfrist hos Rikstoto kl. 20:00. 

V75-1

Type løp 2100 Volte Kald
Beste spor -1-4-11-14-12-15-9
A-hester B-hester (C-hest)
4-10-6-9 3-1-7-12 (11)

4 Sprett Odin ser ut til å bli stor favoritt hos spillerne, etter rekordforbedringen sist på volte sprint. Ekspertene er ikke like enige og mener Sprett Odin bør garderes i det som sies å være et ganske åpent løp. Overraskende nok trekkes 10 Viking Faks frem som andrevalg, Viking Faks har ingen galopper i raden, går jevne gode løp og satt ny karrierebeste på volte i seieren sist. Da slo den samtidig 9 Reime Kongen som her rangeres som fjerdevalg, men skal absolutt ikke avskrives etter to sterke løp i Sverige nylig. 6 Horgen Lynet startet året med et par galopper, men er den raskeste hesten i feltet på mellomdistanse volte og er absolutt seiersaktuell.  Det kan se ut som det holder med 4-5 markeringer i omgangens første avdeling, men det lurer flere som kan overraske og helt trygge er vi ikke.


V75-2

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor -5-1-2-4-3-7-9-6-8
A-hester B-hest (C-hester)
10-1 9 (3-7)

Omgangens andre avdeling ser ut til å stå mellom tre hester. 10 Lifestile hadde en sterk sesong i fjor, med fire seiere på sine syv starter. Årsdebuterer på Biri og forventningene er store. 1 H.M. Lovely Comers viser meget god form, står i nest beste spor og kan fort holde tetsporet helt til mål. Kuskes vanligvis av trener og eier Geir Nordbotten, men Eirik Høitomt tar over kuskejobben på Biri. Ikke noe minus det. 9 Indiana Fortuna imponerte stort med ny rekordforbedring på sprint sist på Jarlsberg og er den raskeste på sprint i feltet. Men sporet trekker ned og distansen er lengre nå. 3 Isabel B.R. og 7 Remana får begge kuskeforsterkninger og er ikke helt uten sjanse dem heller. 


V75-3

Type løp 2600 Volte Kald
Beste spor -11-6-10-12
A-hester B-hest (C-hester)
6-11-4 2 (10-12)

De to største favorittene står også i de beste sporene. 6 Fantomet er nok fortjent favoritt og hadde den vært i storform hadde dette vært en banker. Men med fem galopper og to strykninger på sine ti siste løp, er Fantomet litt for usikker og bør nok garderes. 11 Tyrifaksen derimot viser knallform og stabilitet, med seier på sine tre siste starter og ny karrierebeste på sprint nest sist. MEN! Det store skrellbudet er 4 Lykkje Kjetil som kom tilbake nettopp etter et års løpspause. Ble matchet med altfor tøff motstand, men møter langt mer overkommelige hester her. Blir overraskende rangert som tredjevalg, etter sammenfatningen av alle tips og anbefalinger. 


V75-4

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor -5-1-2-4-3-7-9-6-8
Banker! (Reservehester)
7 Allaway G.T. (2-4-5)

Mange gode hester på innerspor, men tross spor 7 blir Allaway G.T. den klare bankeren i omgangen. Er i meget god form og innledet året med to strake seiere. Må ofte gjøre grovjobben selv og i sine to siste starter ble det litt for tøft å dra feltet alene, men tross litt vanskelig spor er dette den store bankerkandidaten til ekspertene. Dette fikser Erlend Rennesvik!

V75-5

Type løp 2100 Auto Kald
Beste spor -5-1-2-4-3-7-9-6-8
A-hest B-hest (C-hester)
2 9 (10-1-7)

2 Osen Expressa kunne vært en banker. Mange tror også den vinner, men galoppfaren er stor og får ikke med deg sin faste kusk Jan Roar Mjølnerød. Mjølnerød trener også hoppa og ser ut til å kjenne henne godt. Ikke noe dårlig innbytter med Eirik Høitomt, men dette åpner for en mulig skrell. 9 Vesle Maia blir av flere trukket frem og ender noe overraskende som andrevalg på rangeringen. Har mange galopper i raden, men er nylig operert for et dårlig kne. Kuskes av trener og eier Bård Humborstad som selv har stor tro på at han kan manøvrere Vesle Maia frem i feltet. Flere gode hester i feltet som kan overraske og mange håper å felle den store favoritten Osen Expressa. 


V75-6

Type løp 2100 Auto Varm
Beste spor -5-1-2-4-3-7-9-6-8
A-hester B-hest (C-hester)
5-10-1 11 (9-4)

Eliten skal gjøre opp om seieren i omgangens sjette avdeling. Og for et felt! 5 Ferrari B.R. hadde en eventyrlig sesong i 2017 og huskes for sin verdensrekord på Bjerke. Er stort sett alltid førstevalg når den stiller, men har hatt litt problemer siste halvdel av 2019. Har derimot levert opp mot sitt beste i sine to starter så lang i år og nærmer seg den gamle toppformen vi er vant til. Har hatt to løp i Sverige, men får nå tilbake sin trener og faste kusk Per Oleg Midtfjeld. Er fortjent favoritt, men far og sønn Gundersen har tenkt å gi Per Oleg kamp til døren med 10 Gretzky B.R. og 1 Max Brady. Disse tre utgjør A-hestene, men det er et råsterkt felt og mange muligheter for ryggløp. På papiret kan hvem som helst vinne føler vi, men vi må nesten sette en knapp på trioen i tet. 


V75-7

Type løp 2600 Auto Varm
Beste spor -5-4-6-3-2-7-1
A-hester B-hest (C-hester)
10-2 7 (9-1-6)

I omgangens siste avdeling skiller to hester seg litt fra de andre. 10 Strong Pepper og Hans Christian Holm hadde en pangstart på året med to strake seiere og rekordforbedring sist. Trives godt på langdistanse og har er sterk på kapasitet. 2 Jackson Avery er nok sikrere på sprint, men har trukket et veldig godt spor. Satt rekord i sin årsdebut, er lynrask fra start og er hesten å slå. Bak disse følger to av Frode Hamre sine hester i 7 Pantani og 9 Ghandi B.R. Begge kapable for seier, men Hamre selv rangerer dem som nummer tre og fire. Et lite varsel må vi også sette ved 1 Positano som gikk 13,6a på mellomdistanse sist. Blir nok overflydd av Jackson Avery fra start, men Positano er også rask fra start og skulle Vidar Hop unngå dødens er det et interessant drag på denne.  

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai