Bjerke spesial mandag 30. desember

Julebonanzaen fortsetter og Bjerkebanen er neste stopp i Norge. Frode Hamre skal jakte Bjerkepokalen (V75-6) med sin Patent Leather, som virkelig har levert toppløp i høst/vinter. Blir nok mye spilt i Norge, men det skal bli interessant å se om svenskene har like mye tro på den.
Vi sammenfatter svenske og norske tips, analyser og nødvendig statistikk og koker dette ned til en enkel oversikt.

Tiårets siste V75-omgang i Norge. Bjerke er banen og vi har funnet frem til de 2 sikreste bankerne, og noen skikkelig dype skreller.  

V75-1

Type løp 1609 Auto varm
Beste spor 1-3-4-5-6-2
A-hester B-hester (C-hester)
4-1-6-3 9 (7-5-2)

Første løp i omgangen blir et åpent løp, hvor nesten alle har mulighet til å vinne. Distansen er kort og de fire spillfavorittene står også i de beste sporene. 6 Ursula Horse er lynrask fra start og vil nok fly i tet, men spørsmålet er om den klarer å holde teten hele veien inn. 4 Mellby Frodo gikk på sterke 11,3 på samme distansen i våres og har levert sterke tider siden. 1 S.M.K. Silvousplait er også meget god på distansen og satt ny personlig rekord i oktober med 12,2. Noe dårligere form på 3 Handsome Hank, men skal fortsatt regnes i tetkampen. Et lite utropstegn setter vi også ved 9 Allaway G.T. som har vært et år ute i pause, men imponerte voldsomt med tredjeplassen i comebacket på Jarlsberg før jul. 


V75-2

Type løp 2100 Auto kald
Beste spor 3-4-6-1-2-4-5-9
BANKER (Reservehester)
8 STJERNE KOS (14-2-11)

Omgangens første banker blir 8 Stjerne Kos. Kommer fra tre strake seiere og har slått langt bedre hester enn han møter her. Er så stor favoritt at mange vil nok forsøke å spill mot i håp om skrell, men vi klarer ikke forstå hvordan Tom Erik Solberg skal kunne misse dette. Så lenge han unngår galopp, så vinner Stjerne Kos.


V75-3

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester (C-hester)
12-6-9-3 2-5-8 (4-10)

I omgangens tredje løp snakkes det mye om 12 Esperanza Trunoise som kom til Norge i fjor sommer, og vant fem av sine seks første løp. Har vært utenfor pallen i sine to siste, men det er en sterk hest som rangeres først stort sett overalt av ekspertene i Norge. Svenskene derimot ser ut til å ha størt tro på 6 World Peace, som vant fire av seks løp før det ble galopp i Drammen sist. Står i beste spor og kommer Høitomt seg tidlig frem, kan det holde hele veien. Interessant er det at 9 Juliana Rags kommer så høyt opp. Har vært ute i pause i hele to år, men gikk inn til seier i comebacket på Leangen lillejulaften. Dette har ikke gått ubemerket. 3 Corona kommer fra to strake seiere og må nok regnes med der fremme. Bak disse står utfordrerne i kø og mange håper på en skrell i dette løpet. 


V75-4

Type løp 2100 Auto kald
Beste spor 3-4-6-1-2-4-5-9
A-hest B-hester (C-hester)
2-8-10 3-12 (5-11)

Omgangens fjerde løp bærer litt preg av at alle kan slå alle. Tre hester skiller seg allikevel litt ut, hvor 2 Frøyu Petter levnes størst vinnersjanser. Satt ny bestenotering sist med 25,1a på distansen og står godt til spormessig. Lenger bak står 8 Våler Nikolai, som også har levert sine beste løp i karrieren nylig og noterte seg for bestetid nest sist med 25,5 på volte. 10 Moe Tyr har vært på pallen elleve av sine tretten starter i år og må regnes helt der fremme, til tross for bakspor. Det er nok mange som håper på skrell også her, og det kan være verdt å strø på litt ekstra. Helt nede på niendevalget i skrivende stund, finner vi 5 Best Ruggen som satt bestenotering med 23,0a på kortbane nest sist. Et stort felt hvor det er vanskelig å trekke ut de store favorittene. 


V75-5

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester (C-hester)
3-5-8 (2-10)

8 Cry Wolf er nok den beste hesten i feltet, men sporet trekker ned. Kusk Vemund Madsen Drolsum er litt ukjent for svenskene og Cry Wolf blir nok mer spilt i Norge. 5 Noble Dancer innledet høstsesongen med fem seiere på seks starter og ser ut til å ha funnet en god form. Er veldig startrask og etter strykningen av 1 Cadillac Shadow har den en hest mindre å runde. Strykningen gjør også at 3 Gretzky Boko får spor 2. Gretzky Boko har bare startet tre starter i år, men gjorde et godt løp i seieren sist på Bjerke. Store forventninger til denne og hva M.T.Gundersen kan få til. 2 Roi Du Monde strykes ned til spor 1, som ikke er helt fordelsaktig med så sterk motstand på strek. 


V75-6

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
BANKER (Reservehester)
3 PATENT LEATHER (5-7-9)

Frode Hamre står for omgangens andre banker med 3 Patent Leather. Har levert en sterk høst/vinter og har en tendens til å bare stikke av hvis den kommer seg i tet. Kolnes har sagt at 1 Rafolo skal kjøre knallhardt fra tetsporet, og er kanskje det eneste som kan forstyrre løpsopplegget til Hamre og Patent Leather. Men dette skal uansett være en Banker fra Hamre. 


V75-7

Type løp 2600 Auto varm
Beste spor 2-9
A-hester B-hester (C-hester)
5-3-1-6 15 (11-7)

Omgangen avsluttes med et fantastisk løpsfelt, over 2600 meter, hvor ingen er helt utenfor skuddhold. 5 Pantani er nok raskest fra start og søker teten. 1 Merkulov vil nok bli overflydd, men kan få et fint ryggløp. 3 Djarpur Dry får ny kusk i Lars Anvar Kolle, men har vært litt ruskete i formen i det siste. 6 Hilton B.R. har fordel av distansen, men her er det bare å streke for det man har råd til. Et skikkelig skrellbud er 11 Norah As, som norgesdebuterte nylig med seier i Drammen. Møtte riktignok dårligere motstand, men imponerte. Får Kristian Malmin som kusk og er mye verdi i denne om den går inn. 

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai