Bjerke lørdag 16. november

Det er internasjonal V75 på Bjerke denne helgen. Det betyr at både danskene og svenskene kommer på besøk til hovedstaden, hvor bl.a. Johan Untersteiner har med seg tre enormt gode hester fra stallen. Sjekk ut hvilke vi mener har best sjanse av disse og få med deg alt annet av info til lørdagens forrykende V75-omgang med hele 60 millioner i premiepotten.

V75-1

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester (C-hester)
6-1 12-10 (5-11-9-3)

6 Dizzy River er spillernes favoritt og blir et bankeralternativ for noen. Man bør nok likevel vurdere å ta med 1 Thunder Peak som mest sannsynlig går for tet og kan lede hele veien rundt i dette løpet. 12 Minnestads El Paso er kanskje beste hesten i feltet, men står i et vanskelig bakspor. Det samme gjelder 10 Hickothepoo, og hadde det ikke vært for transportulykken i sommer og påfølgende mangel på overbevisende resultater etter friskmeldingen i høst, ville han nok havnet først på denne rangeringen. Av C-hestene er det verdt å nevne at 3 Peder Mykla er livsfarlig om været blir såpass trått at det ikke er noen fordel å gå skoløs.


V75-2

Type løp 2600 Auto varm
Beste spor 2-9
A-hester B-hester (C-hester)
2 3-10 (6-9-8)

2 Iggy B.R. blir en av de største favorittene i denne omgangen og det er ingen tvil om at han er et bankeralternativ som har god mulighet til å vinne, men han har aldri vært ute i langdistanseløp tidligere og man bør derfor vurdere å ta med noen fler. 3 Corleone D.K. er neste hest på ranken og har hvertfall bevist at den takler distansen. Det samme gjelder 10 Thai Explosive. Ellers ønsker vi å trekke fram 6 A Deal Is A Deal. Riktignok «bare» første C-hest på denne rangeringa, men den er meget stabil og travsikker og har gjort det bra i langløp tidligere.


V75-3

Type løp 1609 Auto varm
Beste spor 1-3-4-5-6-2
A-hester (C-hest)
1-7 (12)

Det mest åpenbare valget her blir å «safe» med de to startraske hestene 1 Gigant Invalley og 7 Pastore Bob, men for de som så løpet til Deep Sea Dream i Sverige sist (mer om det til slutt) vil det være vanskelig å ikke ha den med. Gigant Invalley har vunnet sportrekningen og er lynrask fra start. Det blir mest sannsynlig halvstengt (norsk) hodelag på Pastore Bob denne gangen, og trekker Johan Untersteiner ned hetta fra start, så rykker han nok forbi alle og tar teten. Men, det er tvilsomt at Gunnar Austevoll vil tillate det, og han kommer til å kjempe hardt med Gigant Invalley for å unngå at det skjer. En eventuell opphetet start kan gi åpning for at en av de andre hestene stikker seg fram også til slutt. I så fall ønsker vi å trekke frem 12 Deep Sea Dream, som i sitt forrige løp på Eskilstuna faktisk hadde grepet på kjempehesten Milligan’s School nedover oppløpet, før sistnevnte samlet seg og vant likevel. Det er riktignok et iskaldt spor for Deep Sea Dream denne gangen, og det bør holde i massevis å låse på 1 og 7. Ønsker du en tredjehest er Deep Sea Dream den første du bør vurdere å ta med.


V75-4

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hest B-hester (C-hester)
2-5-11-1 6-4-8-7 (10-9-12-3)

Et meeeget åpent løp, og vi utelukker egentlig ingen her. Å kjøre heldekk blir dyrt, så her anbefaler vi heller å studere tipsrangeringa veldig nøye. Svenskenes favoritt 2 Maggie Cash blir også vår førstehest på ranken, men man burde hvertfall ha med 5 Dream Girl og 11 Blueridge Sun i tillegg. 1 Thankful var forrige ukes store overraskelse. Hun blir derfor også naturligvis de norske spillernes favoritt, men vi rangerer henne «bare» som fjerdehest i dette løpet.
Men husk at her kan nær sagt hvem som helst vinne. Jeppe Juel står i beste spor med 6 Dusty Shadow. 4 Princess Corner, 8 Rebella Matters og 7 Catherine’s Chic er unormalt lite spilt og kanskje de med høyest verdi i forhold til vinnersjansene i spillet – og C-hestene er virkelig heller ikke uaktuelle.


V75-5

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 6-4-1-3-2-5-9
A-hester B-hester (C-hest)
4-5-1 9-2-6 (11)

Kusket ikke Eirik Høitomt en litt seig hest forrige lørdag? Selv om 4 Shankly Lane riktignok vant, så har nok ikke Høitomt glemt dette løpet. Denne gangen sitter han på innsiden bak 2 Eddie Arctous i stedet, og kommer mest sannsynlig til å velge å ta i mot Shankly Lane når han kommer på utsiden. Dette kommer i så fall til å gi 5 Marvellous Tooma og 1 Muscle Lane behagelige reiser i rygg på de to førstnevnte. Er det en travlegende vi har stor respekt for, er det svenskenes Stefan Hultman. «Glöm inte 9 Bear Time» tipser han om i podcasten Hultmanalysen. Det er vi helt enig i, men glem heller ikke 6 Cry Wolf som står i beste sporet og kommer til å være med og kjempe om seieren.


V75-6

Type løp 1609 Auto varm
Beste spor 1-3-4-5-6-2
BANKER (reservehester)
4 ZARENNE FAZ  (2-1-3)

Denne hingsten er i toppform, og vi var egentlig aldri i tvil om hvem som skulle bli dagens banker i denne omgangen. Favoritten 4 Zarenne Fas har levert noen store prestasjoner i det siste og vant vel med 50 meter under Grosser Preis von Deutschland i Hamburg, uten å egentlig ha blitt særlig mye kjørt. Vi tar med reservehestene i rangeringa, men det er kun for å gi deg oversikten i tilfellle det skulle bli strykninger.


V75-7

Type løp 1609 Auto varm
Beste spor 1-3-4-5-6-2
A-hester B-hester (C-hest)
1-4-3-5 9-10-11-2 (7)

Nok et veldig åpent løp venter i V75-finalen. Hos svenskene står 1 Red Bar som favoritt, mens i Norge er det 4 Lord Flax som er 1. valget. Begge skal selvsagt med, men her bør man egentlig strø på med flere. 3 Park View er kanskje beste hesten på kortdistanse av alle, men galopperte på Leangen sist. 5 Gogo Hall er også en kjapping med et godt startspor. Det står først og fremst mellom disse fire, men det kan bli kjøring, og ta med baksporhestene 9 Hakon von Haitabu, 10 S.M.K. Silvousplait og 11 U.R. Amazing også om du har råd til det. 2 S.K.’s Mystic Titan rangerer vi ikke like høyt denne gangen, men den er selvsagt ikke helt uaktuell.

Nyeste tips: Momarken lørdag 13. april