Bergen lørdag 26. oktober

Lørdagen går turen til Vestlandet og Bergen Travpark
– og for en omgang det ser ut til å bli!

Vidar Hop er på plass med Hickothepooh og skal jage Gigant Invalley som blir favoritt i V75-4. Vil hjemmefavoritten Ulsrud Tea bryte seiersrekken til storfavoritten Odd Herakles, som har vunnet 6 av de 7 siste starter?

Vi samler som vanlig tips, anbefalinger og sporstatistikk til en enkel og oversiktlig rangering, som vi selger til redusert pris enn så lenge.

V75-1

Type løp 2600 Volte varm
Beste spor 14-15-1-9-11-13-10
A-hester B-hester (C-hester)
1-12 5-6 (8-3-4)

Frode Hamre trener de to favorittene i omgangens første løp. Tyskfødte 1 Best Of All satt nylig bestenotering på mellomdistanse og har en førsteplass og en andreplass fra sine to starter i år. Har tidligere vært kusket av blant annet Björn Goop og skal nå få prøve seg med Åsbjørn Tengsareid. En knepen favoritt foran 12 Marvellous Tooma, som kuskes av Hamre selv og som har levert en strålende høstsesong med topplasseringer. Denne virker å ha formen inne. 5 Rio Division galopperte bort en mulig seier på maratonløpet forrige lørdag på Momarken, men stod distansen godt og kan være en aktuell strek. Ikke glem at Vidar Hop regnes som skrellkusken og kan kanskje felle de to Hamre-favorittene. Vi nevner også 6 Highlander N.L. som en annen mulig skrellhest. Har ikke startet i Norge i år, så det knytter seg stor spenning til denne. Skal kuskes av bergenseren og veteranen Ove Wassberg, som kjenner Bergen Travbane som sin egen lomme og i vårt system havner den som 4. valg i dette Stayerløpet.


V75-2

Type løp 2100 Volte kald
Beste spor 1-12-2-13-3-9-4-14
A-hester B-hester
5-7-1-9 6-8-10

Tengsareid kusker favoritten 5 Sylv Odin og nettopp dette er et stort pluss. For denne hingstem er ikke fremmed for galopper, og topplasseringene har uteblitt. Møter tøff motstand denne gangen. 7 V.G Prinsen kuskes av Svein Ove Wassberg, som kjenner Bergen Travbane minst like godt som sin far, blir nummer to på tipsranken vår. 1 Fantomet har fått ny kusk i Tom Erik Solberg for anledningen og har siktet seg inn på dette løpet. Nevnes av flere som favoritt og må med. 9 Storm Teddy er hesten i løpet som har tjent inn mest. Blir derfor satt i bakspor med 60m tillegg. Spørsmålet mange stiller seg er om det blir for tøft. Uansett vanskelig å la hingsten stå umarkert. 


V75-3

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 1-2-4-3-5-12-6
A-hester B-hester 
1-5 11-6-3

To hester skiller seg ut. 5 Orlando Classic har en fantastisk seiersrekke med ti seire på de siste tolv startene i regi Kristian Malmin. Men det er de to siste startene som ikke har endt med førsteplass og det ryktes om sykdom i stallen. Ingen av stallkameratene har levert på toppnivå i det siste og det knyttes derfor usikkerhet til formen her. Uansett en fantastisk hest som bør med. Motbudet er 1 Brage Hindø, som vi rangerer først i dette løpet. Trenes av Hamre og ser ut til å trives godt i regi av kusk Magnus Teien Gundersen. Løp opp mot bestetid på Bjerke tidlig i oktober og står denne gang i beste spor! Mulig lås på de to favorittene, men verdt å merke seg at Frode Gjesdal banker Brage Hindø. 11 Velvatter, 6 Lucky Kentucky og 3 Matchplay S.S. har alle kommet på pallen i det siste og levert strålende løp. Disse blir respektive B-hester.


V75-4

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 1-2-4-3-5-12-6
A-hest (Reservehester)
1 10-2

1 Gigant Invalley kuskes mer eller mindre fast av Gunnar Austevoll og seiler opp som et mulig bankeralternativ. Kommer fra to strake seire og har best utgangspunkt for å vinne. 2 Always on Time er lynrask ut og kan muligens lage trøbbel for favoritten. Står i nest beste spor og har stigende formkurve. Fra bakspor lurer 10 Hickothepooh, som med unntak av galloppen på Leangen sist har vunnet alle sine starter i år. Hadde en forferdelig ulykke da den skulle fraktes med fly til Finland i sommer, men ser ut til å være tilbake i toppslag. OBS! 


V75-5

Type løp 2100 Volte kald
Beste spor 1-12-2-13-3-9-4-14
A-hester B-hester 
14 2-3-11-12

14 Vertigo Dominant vant sine to siste starter nettopp på Bergen Travbane nylig og ser ut til å trives godt i trening hos Pål Buer. Mulig banker for mange, men den ender bare som A-hest alene i vårt system. Motbudet er først og fremst 2 Pøylefanten, som leverte bestenotering på Forus i midten av oktober. Kommer den til tet, kan den fort lede hele veien.


V75-6

Type løp 2100 Auto varm
Beste spor 1-2-4-3-5-12-6
A-hester (Reservehester)
1-8-9 (7-4-3)

Dette løpet handler om tre hester! 1 Golden dream M.E. var suveren på Leangen nest sist, men har vært utenlands og hatt en lang tur til Bergen Travbane. Det stilles derfor spørsmål om han vil være i form etter reisen. Er formen der fortsatt, så vinner han. Men bak lurer «The Gunders» med hver sin hest. Pappa Geir Vegard kusker 8 Iggy B.R. som det virker som enten bare vinner eller galopperer. Sønnen Magnus kusker 9 Ivan B.R. som vant alt i våres, men som gikk et relativt labert løp på Bjerke sist. Har fått restituert seg, men er også noe usikker. Det står mellom disse tre i avdeling 6. 


V75-7

Type løp 1600 Auto kald
Beste spor 4-5-2-3-1-6
A-hester B-hester (C-hester)
6-2 5 (9-8)

To Norgesmestere møtes til duell i omgangens siste løp. 6 Odd Herakles er den beste hesten og vant dette løpet foran 2 Ulsrud Tea i fjor. Odd Herakles har vunnet seks av sine sju siste starter og virker nesten uslåelig om dagen,. Men hun står litt vanskelig til med spor 6, og det er trolig dette som gjør at Ulsrud Tea levnes større sjanse i sitt spor nummer 2. På papiret burde det egentlig bare stå mellom disse, men 5 Ingbest gikk inn til en helt overlegen seier i sitt løp på Klosterskogen sist, riktignok mot dårligere motstand, men så ut til å mye mer å gå på. Vi er litt usikre på hvor mange som egentlig fikk med seg dette V65-løpet og vil derfor varsle en potensiell skrellavslutning i 5 Ingbest.

Nyeste tips: Jarlsberg lørdag 18. mai